Vaststelling wijzigingsplanCentrum Oost
Logo Gouda
Burgemeester en Wethouders van Gouda maken op grond van 3.9a, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 30 juni 2015 het wijzigingsplan Centrum Oost hebben vastgesteld. Naar aanleiding van een ingediende zienswijze is in de regels een beperkte wijziging doorgevoerd.
 
In het kader van de wijkontwikkeling wordt in Gouda Oost door de gemeente Gouda in samenwerking met een aantal partners een aantal projecten uitgevoerd. Onderdeel van het plan is de verhuizing van de huidige supermarkten aan de Dunantsingel en de De Rijkestraat naar een nieuwe locatie aan de Sportlaan. Het wijzigingsplan schept de planologische randvoorwaarden om de verplaatsing mogelijk te maken.
 
Het wijzigingsplan Centrum Oost ligt van 9 juli 2015 tot en met 20 augustus 2015 voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:
  • -
    digitaal via de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0513.1013WpCentrumOost-DF01;
  • -
    Digitaal via de website www.goudanl/ruimtelijkeplannen.nl, onder ‘overzicht’;
  • -
    op papier tijdens de openingsuren van het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1 in Gouda.
 
Beroep
Tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan kan vanaf 10 juli 2015 tot en met 20 augustus 2015 beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor belanghebbenden:
  • -
    die tijdig hun zienswijze bij het college naar voren hebben gebracht;
  • -
    die bezwaar hebben tegen de aangebrachte wijzigingen:
  • -
    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij het college kenbaar hebben gemaakt.
 
 
Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking voor het bestemmingsplan. Degene die beroep instelt kan daarom tegelijk een verzoek om een voorlopige voorziening vragen aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op hetzelfde adres.
 
Het vaststellingsbesluit treedt een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Is op dat moment nog niet beslist over een verzoek tot een voorlopige voorziening, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.
 
Gouda, 8 juli 2015
Naar boven