Beheersverordening ‘Heerenveen-Kanaal West’ vastgesteld
Logo Heerenveen
Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken bekend dat de gemeenteraad op 29 juni 2015 de beheersverordening ‘Heerenveen-Kanaal West’ heeft vastgesteld. Deze beheersverordening heeft betrekking op het gebied dat aan de zuidzijde door de A7 wordt begrensd, aan de oostzijde door het Heerenveense Kanaal, de gemeentegrens met De Fryske Marren aan de noordzijde en (het verlengde van) de zandwinput Oudehaske aan de westzijde.
 
Inhoud beheersverordening
De beheersverordening voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied. In de beheersverordening wordt het beheer van dat gebied in overeenstemming met het bestaande feitelijke en planologisch toelaatbaar gebruik geregeld. De beheersverordening maakt geen nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk, die planologisch nog niet eerder waren toegestaan. De beheersverordening vervangt voor wat betreft het aangegeven gebied de volgende bestemmingsplannen:
1. bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Kanaal-West’ (1993), inclusief de partiële herziening ‘Bestemmingsplan bedrijventerrein Haskerveen’ (2007);
2. bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein noordzijde A7’ (2001);
3. bestemmingsplan ‘De Wierde’ (2000), inclusief het wijzigingsplan ‘De Wierde 2e fase’ (2007).
 
Inzien beheersverordening
De vastgestelde beheersverordening en het raadsbesluit zijn als volgt raadpleegbaar:
  • 1.
    Op www.ruimtelijkeplannen.nl: op deze website selecteert u het tabblad ‘bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het plan op te roepen via het invullen van de locatie, naam van het plan of de IMRO-identificatie NL.IMRO.0074.BHVkanaalW-VG01;
  • 2.
    In het gemeentehuis van Heerenveen, Crackstraat 2 te Heerenveen.
 
Bezwaar/Beroep
Het is niet mogelijk om bezwaar dan wel beroep aan te tekenen tegen het raadsbesluit tot vaststelling van de beheersverordening.
 
Inwerkingtreding
De beheersverordening treedt in werking op 9 juli 2015.
 
Heerenveen 8 juli 2015

Naar boven