Logo Amsterdam
Ontwerpbestemmingsplan ‘Eerste herziening bestemmingsplan Postcodegebied 1012’ en ontwerpomgevingsvergunning Binnengasthuisstraat 19/Nieuwe Doelenstraat 15/ Vendelstraat 2-8, Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht het volgende bekend.

Terinzageligging

Van 23 januari 2015 tot en met 5 maart 2015 liggen ter inzage:

  • het ontwerpbestemmingsplan ‘Eerste herziening bestemmingsplan Postcodegebied 1012’ en

  • de ontwerpomgevingsvergunning voor het veranderen en vergroten van het gebouw Binnengasthuisstraat19/Nieuwe Doelenstraat 15/Vendelstraat 2-8 met bestemming daarvan tot bibliotheek en studiecentrum en het realiseren van een fietsenkelder onder dit gebouw.

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning liggen op papier ter inzage bij de receptie van het stadhuis, Amstel 1. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk onder ‘contact’ op www.centrum.amsterdam.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.A1403BPSTD-OW01.

Plangebied ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied van de eerste herziening wordt globaal begrensd door de Vendelstraat, de Kloveniersburgwal, de Nieuwe Doelenstraat en de Binnengasthuisstraat.

Coördinatiebesluit

Op 28 januari 2014 heeft de deelraad van stadsdeel Centrum ingestemd met een coördinatiebesluit om de procedure voor de herziening van het bestemmingsplan Postcodegebied 1012 en de omgevingsvergunning te coördineren, als bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening. Dit betekent dat de publicatie over en de terinzagelegging van het (ontwerp)bestemmingsplan en de (ontwerp)omgevingsvergunning in één proces worden gecoördineerd, met één beroepsgang. De terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan van de herziening en de ontwerpomgevingsvergunning vindt daarom gelijktijdig plaats.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over de ontwerpomgevingsvergunning kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen dienen als volgt te worden geadresseerd:

De Directeur Ruimte en Duurzaamheid

Team Noord/Centrum

t.a.v. mevr. I. Klarenbeek

Postbus 2758

1000 CT Amsterdam

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning kunt u op werkdagen een afspraak maken met het team Noord/Centrum van Ruimte en Duurzaamheid, gemeente Amsterdam, telefoonnummer (020) 256 4416. Een telefonische afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzageligging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

Amsterdam, 22 januari 2015

Naar boven