Bestemmingsplan “De Poortmannen 2015”
Logo Heeze-Leende
Burgemeester en wethouders van Heeze-Leende maken bekend dat de gemeenteraad op 18 mei 2015 het bestemmingsplan “De Poortmannen 2015” (gewijzigd) heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan “De Poortmannen 2015” is een herziening van het bestemmingsplan “De Poortmannen”.
 
Op 19 september 2011 is het bestemmingsplan “De Poortmannen” vastgesteld. Tegen het vaststellingsbesluit zijn enkele beroepen ingesteld. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in de uitspraak van 27 februari 2013 één van de ingestelde beroepen gegrond verklaard. Op grond van deze uitspraak moet het bestemmingsplan “De Poortmannen” op onderdelen worden aangepast. Daarnaast is de gemeente bij de uitgifte van de bedrijfsgronden tegen een aantal zaken aangelopen die de gemeente graag veranderd wil zien in het bestemmingsplan. De aanpassingen ten opzichte van het bestemmingsplan “De Poortmannen” staan beschreven in hoofdstuk 3 (pagina 15 en 16) van de toelichting van het bestemmingsplan “De Poortmannen 2015”. Het betreft zowel aanpassingen die nodig zijn om te voldoen aan de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, als aanpassingen die nodig zijn om de uitgeefbaarheid van het nog niet gerealiseerde bedrijventerrein te bevorderen en aanpassingen die de leesbaarheid van het plan verbeteren.
 
Het ontwerpbestemmingsplan “De Poortmannen 2015” heeft van 13 november 2014 tot en met 24 december 2014 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ingediend die deels geleid hebben tot wijziging van het plan. Ook zijn er enkele ambtshalve wijzigingen aangebracht. Deze wijzigingen zijn beschreven in de nota van zienswijzen, die als bijlage bij de plantoelichting is gevoegd.
 
Het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 2 juli 2015 tot en met 12 augustus 2015 voor een ieder ter inzage in de hal van het gemeentehuis. Tevens zijn het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.heeze-leende.nl.
 
Gedurende de periode van terinzagelegging kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig een zienswijze in te dienen. Tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kunnen belanghebbenden beroep instellen.
 
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.
Naar boven