Vastgesteld bestemmingsplan “Spoorzone - Fase 3”
Logo Winterswijk
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Winterswijk in de vergadering van 27 mei 2015 het bestemmingsplan “Spoorzone - Fase 3” heeft vastgesteld.
Ligging
Het plangebied ligt ten zuiden van de kern Winterswijk. Functioneel gezien ligt het plangebied door de ligging nabij het station, het centrum en de belangrijke invalsweg Wooldseweg centraal in Winterswijk.
Het plangebied wordt, voor zover het betreft het deelgebied ‘Spoorbosje’, begrensd door het spoor aan de zuidwestzijde, de Kleine Parallelweg en het bedrijfsperceel van Sellink Bouwstoffen aan de noord- noordoostzijde en de Wooldseweg aan de oostzijde. Daarnaast maken de Parallelweg en enkele direct aangrenzende gronden onderdeel uit van het plangebied.
Aanleiding
Dit bestemmingsplan omvat de juridisch-planologische kaders voor de herontwikkeling van het deelgebied ‘Spoorbosje’ en de herinrichting van de Parallelweg.
De herontwikkeling van het ‘Spoorbosje’ voorziet in:
  • -
    de realisatie van een fietsverbinding die de verbinding moet gaan vormen tussen het centrum en het buitengebied;
  • -
    een betere benutting van de ecologische en cultuurhistorische potenties die het gebied biedt;
  • -
    de realisatie van een museum en een spoorwegwerkplaats aan de Kleine Parallelweg waar (historisch) openbaar vervoersmateriaal wordt tentoongesteld en wordt gewerkt aan het onderhoud van treinen.
De herinrichting van de Parallelweg bestaat uit het realiseren van twee gescheiden rijbanen met daartussen een robuuste natuurlijke middenberm die tevens geschikt is voor waterberging.
Ter Inzage
Het raadsbesluit en het bestemmingsplan liggen met ingang van woensdag 8 juli 201 ter inzage.
De stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentekantoor aan de Stationsstraat 25. Daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen via het webadres: www.ruimtelijkeplannen.nl, via identificatiecode: NL.IMRO.0294.BP1410SGSPOORFASE3-VA01.
Beroep
Gedurende de beroepstermijn (van donderdag 9 juli 2015 tot en met woensdag 19 augustus 2015) kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld. Beroep kan worden ingesteld door:
Belanghebbenden die tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad;
Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen;
Het beroepschrift kunt u sturen naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.
Het vaststellingsbesluit treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking.
Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt dit besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Naar boven