Ontwerp 1e herziening Exploitatieplan Hoef en Haag, Vianen
Logo Vianen
Burgemeester en wethouders van Vianen maken bekend dat het ontwerp 1e herziening Exploitatieplan Hoef en Haag ter visie ligt. Het gebied wordt globaal begrensd door de A27, Lekdijk, Hoevenweg en de kern Hagestein.
Op 25 maart 2014 heeft de gemeenteraad het Exploitatieplan Hoef en Haag vastgesteld.
Dit exploitatieplan is het financiële kader bij het eveneens in 2014 vastgestelde en vigerende bestemmingsplan Hoef en Haag. Als gevolg van artikel 6.15 lid 1 van de Wro dient een exploitatieplan periodiek te worden herzien. Bepaald is verder dat voor elke fase een inrichtingsplan dient te worden opgesteld, voorts dient de grondexploitatie te worden aangepast vanwege nieuwe inzichten, feiten en gegevens. De belangrijkste wijzigingen zijn:
  • 1.
    De aanpassing van de begrenzing van de deelgebieden. Van het nieuwe deelgebied 1 maken ook gronden deel uit die aanvankelijk waren opgenomen in deelgebied 2, 3 en 5. De begrenzing van het gehele exploitatiegebied van Hoef en Haag verandert niet;
  • 2.
    Op basis van nieuwe berekeningen van het Waterschap blijkt dat het niet nodig is om in het gebied Hoef en Haag rekening te houden met extra-wateropvang voor het gebied De Hagen. Dit betekent dat de omvang van de beoogde waterpartij kan worden aangepast.
  • 3.
    Mede ten gevolge van de aanpassing van de waterpartij wijzigen ook de openbare ruimte (wordt kleiner) en de oppervlakte van de gronden die zijn bedoeld voor woningbouw en andere functies (het uitgeefbaar gebied wordt groter).
  • 4.
    Het aantal woningen stijgt van 1459 naar 1500 woningen omdat meer ruimte beschikbaar komt.
Al deze onderwerpen hebben gevolgen voor de geraamde kosten en opbrengsten. Daarnaast is er behoefte aan meer flexibiliteit in het exploitatieplan om in te kunnen spelen op marktomstandigheden.
 
In het kader van artikel 6.15 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht kan het ontwerp 1eherziening van het exploitatieplan (met bijlagen) gedurende
6 weken vanaf 1 juli 2015 tot en met 11 augustus 2015 tijdens kantooruren worden ingezien in de centrale hal van het Stadhuis aan de Voorstraat 30 te Vianen. De documenten zijn hier analoog en digitaal (op de computer) in te zien. De ter inzage liggende stukken kunnen eveneens worden geraadpleegd via www.vianen.nl .
 
Gedurende de inzagetermijn kunnen uitsluitend belanghebbenden mondeling of schriftelijk hun zienswijze(n) over het ontwerp 1e herziening Exploitatieplan Hoef en Haag kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij de Raad van de gemeente Vianen, Postbus 46, 4130 EA VIANEN. Voor mondelinge zienswijzen dient een afspraak te worden gemaakt met de heer P. Perry, telefoonnummer 0347 369 911. Zienswijzen indienen per e-mail is nog niet mogelijk.
 
Vianen, 30 juni 2015

Burgemeester en wethouders van Vianen,

W. (Wabe) Wieringa W.G. (Wim) Groeneweg

Naar boven