Bestemmingsplan Westwijk, 3e herziening (Samuel Esmeijerstraat) en besluit hogere waarden Wet geluidhinder, vastgesteld, Vlaardingen
Logo Vlaardingen
Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 juncto 3.30 t/m 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 110 c Wet geluidhinder (Wgh) het volgende bekend.
 
Bestemmingsplan
 
De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 25 juni 2015 het bestemmingsplan Westwijk, 3e herziening (Samuel Esmeijerstraat) vastgesteld. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Samuel Esmeijerstraat in het noorden, (het verlengde van) de Johannes Poststraat in het oosten, de Johannes van Bijnenstraat / Johannes Poststraat in het zuiden en de Professor Rutgerstraat in het westen. Dit bestemmingsplan voorziet in de voorgenomen nieuwbouw van maximaal 40 grondgebonden woningen middels Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).
 
Besluit hogere waarden Wgh
 
Uit onderzoek is gebleken dat het mogelijk en noodzakelijk is om voor 19 woningen hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vanwege industrielawaai vast te stellen op grond van de Wgh. De hogere waarden zijn vastgesteld voor gevels van binnen het plangebied te realiseren woningen vanwege geluid ten gevolge van het industrieterrein Botlek-Pernis. Op 7 mei 2015 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten tot het vaststellen van de hogere waarden. Dat besluit is hierbij bekendgemaakt.
 
Inzage
 
Het raadsbesluit R.nr. 16.2 van 25 juni 2015, de bijbehorende Staat van wijzigingen, alsmede het vastgestelde bestemmingsplan, alsmede het besluit hogere waarden Wet geluidhinder liggen met ingang van 7 juli 2015, gedurende een termijn van 6 weken ter inzage op de volgende locaties:
  • a.
    bij het Stadskantoor aan Westnieuwland 6, maandag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 8.00 – 17.00 uur;
  • b.
    Het digitale bestemmingsplan en het besluit hogere waarden Wgh zijn raadpleegbaar en beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl. De planidentificatie is NL.IMRO.0622.0232bpSamu2012-0030.
 
Gedurende voornoemde termijn van 6 weken, van 7 juli 2015 t/m 17 augustus 2015, kan tegen de afzonderlijke besluiten beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag, door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.
 
Tevens is het mogelijk gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien een spoedeisend belang zulks vereist. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor zowel het instellen van beroep als het verzoeken om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
 
Vlaardingen, 6 juli 2015
Burgemeester en wethouders van Vlaardingen
 
Naar boven