Logo Neder-Betuwe
Verzoek hogere grenswaarde Wet geluid hinder – Ontwerpbesluit Hoofdstraat ongenummerd te Kesteren, Neder-Betuwe

Het college van burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe is voornemens om op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) een hogere dan de voorkeurswaarde geluid van 48 dB vast te stellen voor de locatie Hoofdstraat ong. te Kesteren.

De hogere grenswaarde geluid dient te worden vastgesteld om medewerking te kunnen verlenen aan een procedure tot herziening van het bestemmingsplan ten behoeve van de realisering van een woning op het perceel Hoofdstraat ong te Kesteren. Het voornemen om een hogere grenswaarde van 53 dB voor deze locatie vast te stellen is gebaseerd op het formulier verzoek hogere grenswaarde verkeerslawaai (d.d. 29 oktober 2014) en het akoestisch onderzoek (van Kraaij Akoestisch Adviesbureau d.d. 15 november 2013).

Het vaststellen van hogere waarden betekent niet dat het verkeer meer geluid mag produceren, maar dat voor het specifieke bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Inzageperiode: 22 januari 2015 t/m 4 maart 2015

Inzageplaatsen:

  • analoog: tijdens de openingstijden van het Omgevingsloket van het gemeentehuis Neder-Betuwe, burgemeester Lodderstraat 20, 4043 KM Opheusden

  • digitaal: www.nederbetuwe.nl (Veel bezochte pagina’s → Bekendmakingen → 2015 → Week 4 → Ruimtelijke Ontwikkeling → Verzoek hogere grenswaarde Wgh Ontwerpbesluit Hoofdstraat ong. Kesteren)

Zienswijzen, schriftelijk of mondeling: tijdens inzagetermijn en mogelijk door belanghebbenden, bij het college van burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe, Postbus 20, 4043 ZG te Opheusden.

Opheusden, 21 januari 2015

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe

Naar boven