Ontwerpomgevingsvergunning Zwakke Schakels ‘Petten in Palen’, in de gemeente Schagen, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied maakt namens gedeputeerde staten van Noord-Holland in het kader van paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat zij voornemens is het volgende besluit te nemen:

Ontwerpomgevingsvergunning

ZSNH Combinatie van Oord/Boskalis V.O.F. heeft op 18 juni 2014 een aanvraag om omgevingsvergunning (met kenmerk: OLO 1347027) voor het plaatsen van een kunstwerk genaamd ‘Petten in Palen’, in de gemeente Schagen, ingediend. Van het voormalig dorp Petten zijn ten minste 10 huizen plus kerk gevisualiseerd door middel van een cluster van 160 houten palen. ‘Petten in Palen’ is onderdeel van het project van provinciaal belang, kustversterking Zwakke Schakels Noord-Holland (Hondsbossche en Pettemer Zeewering) en is gesitueerd in het verlengde van de Spreeuwendijk ter hoogte van de Bergeendstraat (ter plaatse van het nieuwe strand).

Wij zijn voornemens de gevraagde omgevingsvergunning met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, aanhef en onder a, onder 3, van de Wabo te verlenen.

Stukken inzien

De aanvraag, de ontwerpomgevingsvergunning en de bijbehorende stukken kunnen van 9 juli tot 20 augustus 2015 worden ingezien bij de bekendmakingen onder het digitale loket op de website www.noord-holland.nl. Indien u geen toegang heeft tot internet kunt u gebruik maken van de internetvoorziening op het gemeentehuis en/of bij de provincie Noord-Holland (locatie Houtplein 33 te Haarlem) tijdens openingsuren.

U kunt de stukken ook inzien:

  • op het gemeentehuis Schagen, Laan 19 te Schagen, tijdens de inloopuren.

Zienswijzen

Als u het met de ontwerpvergunning niet eens bent, dan kunt u uw zienswijze (graag onder vermelding van uw telefoonnummer) tot 20 augustus 2015 schriftelijk indienen bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, Regiebureau, Postbus 209, 1500 EE Zaandam of per e-mail: wabo@odnzkg.nl.

In uw zienswijze moet u aangeven waarom u het niet eens bent met de ontwerpvergunning. Geef het duidelijk aan als u een ontvangstbevestiging wilt of als u niet wilt dat uw naam en adres bekend worden. U kunt er ook voor kiezen uw zienswijze mondeling te geven. Een verzoek voor een gesprek moet voor 13 augustus 2015 zijn gedaan. U kunt hiervoor ook een e-mail sturen naar wabo@odnzkg.nl ter attentie van mevrouw A. Allweins.

Verdere procedure

Wij zullen binnen 6 maanden na binnenkomst van de vergunningaanvraag een definitief besluit nemen. Hierbij zullen wij rekening houden met de eventueel ingekomen zienswijzen. Worden geen zienswijzen ontvangen, dan zullen wij binnen 4 weken na de terinzagelegging een definitief besluit nemen.

Tegen ons definitieve besluit kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld. Voorwaarde is dan wel dat de belanghebbende tijdens de terinzagelegging zijn/haar zienswijze naar voren heeft gebracht. Heeft hij/zij dit niet gedaan, dan moet worden aangetoond dat dit hem/haar in redelijkheid niet te verwijten valt.

Naar boven