Logo Binnenmaas
Besluit hogere grenswaarden Rustenburg Puttershoek, Binnenmaas

Burgemeesters en wethouders hebben op 23 juni 2015 overeenkomstig artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) voor de te bouwen woningen en het woon-zorgcomplex in plan Rustenburg in Puttershoek hogere waarden vastgesteld vanwege het wegverkeerslawaai van de Rustenburgstraat/Blaaksedijk en de Groeneweg, en het industrielawaai van het gezoneerde industrieterrein Puttershoek. In het kader van het bestemmingsplan ‘Rustenburg’ is onder andere het geluidsaspect onderzocht en getoetst aan de Wet geluidhinder. Gebleken is dat er sprake is van overschrijdingen van de voorkeursgrenswaarde volgens de Wet geluidhinder. Aangezien geen verdere bron- of overdrachtsmaatregelen getroffen kunnen worden, zijn hogere grenswaarden volgens de Wet geluidhinder vastgesteld.

Op grond van artikel 145 van de Wet geluidhinder begint de termijn voor het indienen van een beroepschrift tegen het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden met ingang van de dag waarop beroep kan worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Rustenburg’. Dit bestemmingsplan is aangeboden voor besluitvorming tijdens de gemeenteraadsvergadering van 9 juli 2015.

Ter inzage legging stukken

Het besluit hogere grenswaarden ligt voor een ieder ter inzage bij de balie Omgevingszaken in het gemeentehuis, Sportlaan 22 in Maasdam. Ook is het besluit te raadplegen via de website van gemeente Binnenmaas, www.binnenmaas.nl.

Maasdam, 3 juli 2015

Naar boven