Logo Waddinxveen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Plasweg 6’, Waddinxveen

Burgemeester en wethouders van Waddinxveen maken bekend te hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Plasweg 6’’. Het plangebied bestaat uit het perceel Plasweg 6. Voor de exacte begrenzing van het plangebied verwijzen we naar de verbeelding bij het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan ‘Plasweg 6’ vervangt voor dit plangebied het thans geldende bestemmingsplan Bebouwde kom Waddinxveen. Het voorliggende bestemmingsplan heeft als doel het planologisch mogelijk maken van drie woningen (waarvan een de huidige woning vervangt) op het perceel Plasweg 6.

Het ontwerpbestemmingsplan volgt op het voorontwerpbestemmingsplan ‘Plasweg 6’. Het voorontwerp heeft vanaf 22 augustus 2012 voor zes weken ter inzage gelegen. In dit voorontwerp waren 16 woningen voorzien. Naar aanleiding van diverse reacties is het plan aangepast en bood het nog ruimte voor maximaal 14 woningen. Dit aangepaste plan is op 3 september 2013 in een informatieavond gepresenteerd, waarbij de mogelijkheid is geboden is om op dat plan te reageren. Naar aanleiding van de vele reacties op beide plannen is het plan nogmaals aangepast, waarbij het aantal woningen is bijgesteld naar 3. De ingekomen reacties hebben tevens geleid tot wijzigingen in de planregels, de toelichting en de verbeelding. Daarnaast zijn er enkele ambtshalve aanpassingen doorgevoerd.

Zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Plasweg 6’ is met ingang van donderdag 22 januari tot en met 4 maart 2015 in te zien bij de balie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Waddinxveen (voor openingstijden zie www.waddinxveen.nl). Tevens is het plan als pdf raadpleegbaar via de website van de gemeente Waddinxveen, www.waddinxveen.nl, en via www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0627.bpplasweg6-0301).

Gedurende de gehele termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Waddinxveen, postbus 400, 2740 AK te Waddinxveen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of voor vragen kunt u contact opnemen met de heer D. Koppenaal van de Afdeling Ruimte via telefoonnummer 14 0182

College van burgemeester en wethouders,

Waddinxveen, 21 januari 2015

Naar boven