Gemeente Leiden - Omgevingsvergunning en besluit hogere waarde Hof van Roomburgh 10
Logo Leiden
Omgevingsvergunning Hof van Roomburgh 10 verleend
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden maakt bekend dat het een omgevingsvergunning heeft verleend voor het project ‘Hof van Roomburgh 10' (NL.IMRO.0546.OV00058-0301). De omgevingsvergunning heeft betrekking op het renoveren van het bestaande woon-zorgcomplex Buena Vista en nieuwbouw van een atrium en wooncomplex met 40 woningen in de wijk Meerburg.
Het ontwerp van de omgevingsvergunning heeft, tezamen met de bijbehorende ruimtelijke onderbouwing en het ontwerpbesluit hogere waarde, van 4 december 2014 tot en met 14 januari 2015 ter inzage gelegen voor het indienen van zienswijzen. Tijdens die termijn zijn geen zienswijzen ontvangen. De verleende omgevingsvergunning is ongewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.
Ter inzage
Een papieren versie van de verleende omgevingsvergunning ligt van donderdag 2 juli 2015 tot en met donderdag 13 augustus 2015 ter inzage in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij de balie Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72), beiden geopend op maandag t/m vrijdag van 8:30-17:00 uur. Het stadhuis is ook open op donderdagavond van 17:00-20:00 uur en zaterdag van 09:00-13:00 uur. De digitale versie van de omgevingsvergunning is beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.leiden.nl/uitgebreidewaboprocedures.
Beroep instellen
In de periode van vrijdag 3 juli 2015 tot en met donderdag 13 augustus 2015 kan een beroep worden ingesteld door de volgende personen:
belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit.
Het beroepschrift dient te worden gericht aan de rechtbank 's-Gravenhage, sector bestuursrecht, postbus 20302, 2500 EH Den-Haag.
Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat belanghebbenden in het beroepschrift moeten aangeven welke beroepsgronden er aangevoerd worden tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.
Inwerkingtreding
Het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning treedt in werking de dag na afloop van de genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.
Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de rechtbank, treedt de omgevingsvergunning niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.
Besluit Wet geluidhinder Hof van Roomburgh 10
De Omgevingsdienst West-Holland heeft namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden een besluit genomen om een hogere waarde vast te stellen op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh).
De planlocatie ligt binnen de wettelijke geluidszone van de Kanaalweg. Voor de aanvraag omgevingsvergunning voor de renovatie en uitbreiding van het woon-zorgcomplex is een hogere waarde noodzakelijk.
Bij het bepalen van de hogere waarde is uitgegaan van de toepassing van ontvangermaatregelen. De hogere waarde kan verleend worden mits er geluidsisolerende maatregelen getroffen worden aan het woon-zorgcomplex zodat kan worden voldaan aan het maximale binnen niveau van 33 dB. Door het vaststellen van een hogere waarde is geen sprake van een slecht woon- en leefklimaat.
Volledigheidshalve wordt er op gewezen dat het vaststellen van hogere waarden niet betekent dat het verkeer meer geluid mag produceren maar dat voor een specifiek bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan. De beschikking is ten opzichte van het ontwerp niet gewijzigd.
Ter inzage
Het besluit hogere waarde ligt tezamen met de bijbehorende bijlagen vanaf donderdag 2 juli 2015 ter inzage in het Stadsbouwhuis (Langegracht 72) in Leiden en in het stadhuis (Stadhuisplein 1) in Leiden.
Beroep instellen
Tegen de beschikking kan van vrijdag 3 juli 2015 tot en met donderdag 13 augustus 2015 een beroepschrift worden ingediend bij de rechtbank 's-Gravenhage, sector bestuursrecht, postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Dit kunnen belanghebbenden doen, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest schriftelijk of mondeling zienswijzen in te brengen tegen de ontwerpbeschikking.
Inwerkingtreding
Het besluit tot vaststelling van een hogere waarde treedt in werking de dag na afloop van de genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.
Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzagetermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de rechtbank 's-Gravenhage, treedt het besluit hogere waarde niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.
U wordt verzocht een afschrift van het verzoek om voorlopige voorziening toe te sturen aan: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden, per adres Omgevingsdienst West-Holland, postbus 159, 2300 AD Leiden.
Informatie
Nadere informatie met betrekking tot de omgevingsvergunning kunt u inwinnen bij het Servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis), Langegracht 72, tel. 14 071 of via het online contactformulier.
Voor nadere informatie met betrekking tot het besluit hogere waarde kunt u contact opnemen met:
de procedurekamer, tel. 071-4083117 (procedure)
de heer D. Baars, tel. (inhoudelijk)
de heer T. Barkhuis van de gemeente Leiden, tel. 071 5167639 (ruimtelijke ordeningsaspecten)
Naar boven