Logo Opmeer
Kennisgeving verleende omgevingsvergunning Schoolstraat 58 Aartswoud, Opmeer

Burgemeester en wethouders van de gemeente Opmeer maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12 eerste lid sub a onder 3° Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning hebben verleend voor het realiseren van melkrundveestal en bijbehorende bouwwerken op het perceel Schoolstraat 58 te Aartswoud. Naar aanleiding van ingediende zienswijzen is de definitieve omgevingsvergunning en ruimtelijke onderbouwing gewijzigd ten opzichte van het ontwerp. De omgevingsvergunning omvat de activiteiten:

  • bouwen (artikel 2.1 lid 1 onder a Wabo);

  • planologisch strijdig gebruik (artikel 2.1 lid 1 onder c Wabo);

  • milieu, oprichten en het in werking hebben (artikel 2.1, lid 1, sub e onder 1° en 3° Wabo).

De omgevingsvergunning is in strijd met de planvoorschriften van de bestemmingsplannen ‘Aartswoud, De Weere en De Gouwe’ en ‘Landelijk gebied Opmeer 2014’.

Ter inzage

U kunt de omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken met ingang van 2 juli 2015 gedurende zes weken inzien op werkdagen bij de afdeling Algemene Zaken en Ruimtelijke Ordening, Klaproos 1 te Opmeer. Tevens zijn deze stukken digitaal te raadplegen via www.opmeer.nl/wonen-en-leven/afwijkingsbesluit_42977/ en www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0432.ogvSchoolstraat58-VA01).

Beroep/ Voorlopige voorziening

Tegen dit besluit kan met ingang van 2 juli 2015 gedurende zes weken beroep ingesteld worden bij de Rechtbank Noord-Holland, sector bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem door:

  • belanghebbenden die zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerpbesluit;

  • belanghebbenden die bezwaar hebben tegen wijzigingen die bij het verlenen van de omgevingsvergunning ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerpbesluit.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de voorwaarden. Voor het in behandeling nemen van het beroep is griffierecht verschuldigd.

Tegelijk met of na het indienen van een beroepschrift kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland. De omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na de genoemde beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Alkmaar, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven