Logo Reusel-De Mierden
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied 2009, partiële herziening Koestraat 17-17a’, Reusel-De Mierden

Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied 2009, partiële herziening Koestraat 17-17a

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het bestemmingsplan “Buitengebied 2009, partiële herziening Koestraat 17-17a” ongewijzigd is vastgesteld.

Inhoud

Het bestemmingsplan “Buitengebied 2009, herziening Koestraat 17-17A” voorziet in de sanering van een intensieve veehouderij en herbestemming van deze locatie voor:

  • twee Ruimte voor Ruimte woningen;

  • omzetten van de agrarische bedrijfswoning Koestraat 17 naar een burgerwoning;

  • omzetten van de agrarische bedrijfswoning Koestraat 17A naar een bedrijfswoning met bedrijfsbestemming;

  • de bedrijfsbestemming bestaat uit een loods van 1.000 m² voor statische opslag en en een bedrijfsruimte van maximaal 400 m2 met max categorie 2 (maximaal milieucategorie 2);

  • landschappelijke inpassing.

Geen vaststelling exploitatieplan

De gemeenteraad is verplicht om tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen (artikel 6.12 Wro). Burgemeester en wethouders zijn een anterieure overeenkomst aangegaan, zodat het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig is.

Inzage

Het raadsbesluit en vastgestelde bestemmingsplan liggen vanaf maandag 6 juli tot en met zondag 16 augustus 2015 ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot en met 12.30 uur en op dinsdag tot 19.00 uur. Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken.

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan ook digitaal raadplegen op:

Het identificatienummer van het vastgestelde bestemmingsplan is NL.IMRO.1667.BPBkoe0010-VAST01

Beroep en voorlopige voorziening

Beroep

Tijdens de ter inzage termijn kunnen alleen belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om tijdig zienswijzen kenbaar te maken, beroep instellen. Dit kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan en tegen het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen.

Spoed

Is het beroepschrift zo spoedeisend dat u de behandeling ervan niet kunt afwachten? Dan kunt u bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een voorlopige voorziening aanvragen. Dat is een voorlopige beslissing om de inwerkingtreding van het bestemmingsplan uit te stellen. U kunt alleen een voorlopige voorziening aanvragen, als u een beroepschrift heeft ingediend.

Waar indienen?

Het beroepschrift dient u in bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In beide gevallen betaalt u hier kosten (griffierecht) voor.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de ter inzage termijn. Als binnen de ter inzage termijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Vragen

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met P. Stappaerts. U bereikt hem op via het telefoonnummer (0497) 650 650 of via e-mailadres via p.stappaerts@reuseldemierden.nl

Reusel, 3 juli 2015

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden, De secretaris (wnd.), J.H.J. Sanders

De burgemeester, H.A.J. Tuerlings.

Naar boven