Vaststelling bestemmingsplan‘Partiële herziening Aalsmeer-Dorp’
Logo Aalsmeer
Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat de gemeenteraad van Aalsmeer in haar vergadering van 25 juni 2015 het bestemmingsplan ‘Partiële herziening Aalsmeer-Dorp’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Het ontwerp van het bestemmingsplan heeft van 13 maart t/m 23 april 2015 voor een ieder te inzage gelegen.
Plangebied
Het gebied van de partiële herziening heeft betrekking op de gronden met de bestemming ‘Gemengde doeleinden’ en ‘horecadoeleinden’ binnen het bestemmingsplan Aalsmeer-Dorp.
Doelstelling
De partiële herziening Aalsmeer-Dorp ziet er op toe om binnen de bestemmingen ‘Gemengde doeleinden’ en ‘horecadoeleinden’ de gebruiksbepaling te repareren zodat dat de woningen binnen deze bestemmingen gebruikt kunnen wordt conform de doelstelling van de ‘Kadernota Ruimte voor huisvesting arbeidsmigranten’. Kamergewijze verhuur van woningen (> 5 personen) zal op basis van deze partiële herziening gehandhaafd kunnen worden.
Procedure
Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Partiële herziening Aalsmeer- Dorp’’ met de bijbehorende stukken ligt van 3 juli t/m 13 augustus 2015 voor een ieder op de volgende wijze ter inzage:
  • de papieren versie van het bestemmingsplan is in te zien bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1 te Aalsmeer (openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 8:30 en 14.00 en woensdag van 08.30 tot 20.00 uur);
  • de papieren versie van het bestemmingsplan is tevens in te zien bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het Raadhuis Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen (openingstijden balie: maandag, dinsdag en woensdag tussen 8:30 en 15:30, donderdag tussen 8:30 en 16:30 en vrijdag tussen 8:30 en 12:30);
  • Het plan en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal bekendgemaakt en als pdf-bestand beschikbaar gesteld via www.aalsmeer.nl (volg keuzemenu: wonen en leven/ bestemmingsplannen en structuurvisies/bestemmingsplannen).
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 14 augustus 2015. De beroepstermijn start op 3 juli 2015. Gedurende de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, mits zij in de voorprocedure tijdig zienswijzen hebben ingediend en de belanghebbenden die niet verweten kunnen worden geen zienswijze te hebben ingediend tot en met 13 augustus 2015 op grond van artikel 8.2 lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Partiële herziening Aalsmeer-Dorp’. Beroep moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Naar boven