Kennisgeving mogelijkheid tot beroep vanwege het Beheerplan Natura 2000-gebied Nieuwkoopse Plassen en De Haeck
Logo Zuid-Holland
Beheerplan
In de gemeenten Nieuwkoop en Woerden ligt het Natura 2000-gebied Nieuwkoopse Plassen en De Haeck. Voor dit gebied hebben de provincie Zuid-Holland en het ministerie van Economische Zaken het definitieve Beheerplan vastgesteld. De provincie Utrecht heeft met het Beheerplan ingestemd.
In het Beheerplan staat welke maatregelen worden genomen om de bijzondere natuur van de Nieuwkoopse Plassen en De Haeck te beschermen. Ook staat er in welke activiteiten er in en rondom het gebied mogen plaatsvinden en waarvoor een eventuele vergunning nodig is in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. Het Beheerplan heeft een looptijd van zes jaar (2015-2021).
Terinzagelegging
U kunt het Beheerplan met bijlagen inzien van woensdag 1 juli tot en met woensdag 12 augustus 2015 bij:
  • -
    de provincie Zuid-Holland, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag;
  • -
    het ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 73 te Den Haag;
  • -
    de provincie Utrecht, Archimedeslaan 6 te Utrecht;
  • -
    de gemeente Nieuwkoop, Teylersplein 1 te Nieuwveen;
  • -
    de gemeente Woerden, Blekerijlaan 14 te Woerden.
U kunt het Beheerplan met bijlagen ook inzien op www.zuid-holland.nl/terinzage en de websites van de andere bovenstaande overheden.
Beroep
U kunt in beroep gaan tegen het Beheerplan bij de Raad van State als u eerder een zienswijze heeft ingediend op het ontwerpbeheerplan. Ook belanghebbenden die destijds redelijkerwijs geen zienswijze konden indienen, en belanghebbenden die het niet eens zijn met de wijzigingen in het definitieve Beheerplan ten opzichte van het ontwerpbeheerplan, kunnen in beroep gaan. De beroepstermijn is van donderdag 2 juli tot en met woensdag 12 augustus 2015. U kunt in beroep gaan via het Digitaal Loket van de Raad van State of door een beroepschrift te sturen aan:
Raad van State
Afdeling bestuursrechtspraak
Postbus 20019
2500 EA  Den Haag
Het beroepschrift dient ten minste te bevatten;
  • -
    uw naam en adres;
  • -
    de datum;
  • -
    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
  • -
    een opgave van de redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen;
  • -
    de eventuele onderbouwing waarom u eerder geen zienswijze hebt kunnen indienen;
  • -
    uw handtekening.
Het instellen van beroep schorst niet de werking van het besluit. Hangende het beroep kan op grond van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Voor het instellen van beroep en voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor de hoogte van het griffierecht en de betalingswijze,
Naar boven