Logo Ede
Bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld Ede, Reehorsterweg 5a, Ede

Op 18 juni 2015 heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan ‘Ede, Reehorsterweg 5a’ gewijzigd vastgesteld. Dit vastgestelde bestemmingsplan heeft nummer NL.IMRO.0228.BP2014ZNDL0001-0302 .

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 2 juli 2015 tot en met woensdag 12 augustus 2015 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (0318) 680 336.

Online kunt u terecht op www.ede.nl/bekendmakingen

Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Bestuurlijke lus

De Raad van State heeft via een tussenuitspraak de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ toegepast. Dit betekent dat de gemeenteraad de opdracht heeft gekregen een gebrek ten aanzien van het eerdere vaststellingsbesluit van 19 juni 2014 te herstellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden.

Gebied en gevolg

Het perceel Reehorsterweg 5a ligt in het zuidoosten van Ede. Het gebied waar dit plan betrekking op heeft ligt ten zuiden van de Reehorsterweg en ten oosten van de bebouwing aan de Baron van Wassenaerlaan in Ede. Het perceel ligt ingeklemd tussen de percelen Reehorsterweg 5 en 7 in Ede.

Het plan maakt de bouw van een vrijstaande woning mogelijk.

Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht op het bestemmingsplan ‘Ede, Reehorsterweg 5a’ zoals dat op 19 juni 2014 is vastgesteld.

Wijzigingen op de planregels

  • In artikel 4 is de volgende voorwaardelijke verplichting opgenomen:

Voor de realisatie van een nieuwe woning met bijbehorend bouwwerk op het perceel Reehorsterweg 5a te Ede (kadastraal bekend: Ede, sectie D nummer 9602), geldt als voorwaarde dat de in rood op de 'Bijlage: te slopen bebouwing' aangegeven bestaande bebouwing voorafgaand aan de bouw van de nieuwe woning moet worden gesloopt, hetgeen als voorwaarde wordt opgenomen in de omgevingsvergunning.

Voor de exacte wijzigingen verwijzen wij u naar het vastgestelde bestemmingsplan.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het op 19 juni 2014 vastgestelde bestemmingsplan ‘Ede, Reehorsterweg 5a’.

Daarnaast kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ede, 1 juli 2015.

Naar boven