Logo De Ronde Venen
Vaststelling wijzigingsplan De Baronie, De Ronde Venen

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) juncto artikel 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij op 30 juni 2015 het wijzigingsplan ‘De Baronie’ (Land van Winkel) in Abcoude met identificatienummer NL.IMRO.0736.BPW028winkelbu-va01) (postcode: 1391) hebben vastgesteld.

Het vastgestelde wijzigingsplan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 3 juli 2015 gedurende zes weken ter inzage, en zijn op de volgende manieren te raadplegen:

Hoofdzaak wijzigingsplan

De gemeenteraad van De Ronde Venen heeft in 2011 het bestemmingsplan 'De Winkelbuurt 2011' vastgesteld, waarin een nieuwe woonwijk mogelijk wordt gemaakt. Voor het noordelijk deel van dat plangebied is nu een plan ontwikkeld dat voorziet in een appartementengebouw met een hierbij behorende parkeerschuur, vier eengezinswoningen en één twee-onder-een-kapwoning. Het appartementengebouw betreft het ‘hoofdhuis’ met een bouwhoogte van 12 meter. Dit onderdeel van de planontwikkeling is in strijd met het hiervoor genoemde moederplan, omdat de bouwhoogte is bepaald op maximaal 9 meter. Echter is dat moederplan was een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om de maximum bouwhoogte met ten hoogste 3 meter te verhogen ten behoeve van een stedenbouwkundig accent. Dit wijzigingsplan maakt de nu gevraagde planontwikkeling juridisch planologisch mogelijk.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen het wijzigingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1. belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt (er zijn echter geen zienswijzen ingediend);

  • 2. belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • 3. belanghebbenden die reageren op wijzigingen die burgemeester en wethouders bij de vaststelling van het wijzigingsplan hebben aangebracht ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan dat ter inzage heeft gelegen (er zijn echter geen wijzigingen doorgevoerd).

Voor het instellen van beroep is een griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Indien beroep is ingesteld, en tijdelijke maatregelen nodig worden bevonden waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht, kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Hiervoor is separaat een griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven