Vastgestelde bestemmingsplannen 1.  ”7e herziening bestemmingsplan Nieuwleusen 2007, uitbreiding autobedrijf Zieleman” 2. Bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Oosterdalfsen en besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder.
Logo Dalfsen
Burgemeester en wethouders van Dalfsen maken bekend dat de gemeenteraad van Dalfsen, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, de bestemmingsplannen:
1.“7e herziening bestemmingsplan Nieuwleusen 2007, uitbreiding autobedrijf Zieleman"
2. Bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Oosterdalfsen op 22 juni 2015 heeft vastgesteld.  
De “7e herziening bestemmingsplan Nieuwleusen 2007, uitbreiding autobedrijf Zieleman” maakt het mogelijk dat autobedrijf Zieleman aan de Burgemeester Backxlaan 206 in Nieuwleusen in oostelijke richting uitbreidt. Daarvoor wordt onder andere een watergang verlegd. Het plangebied vormt een deel van het kadastrale perceel gemeente Nieuwleusen, sectie P nummer 24 en ligt aansluitend aan de Burgemeester Backxlaan 206 in Nieuwleusen. 
Bestemmingsplan Oosterdalfsen voorziet in de bouw van circa 260 woningen in het plangebied Oosterdalfsen. De uitbreiding aan de oostkant van Dalfsen wordt globaal ontsloten door het gebied tussen de Oosterdalfsersteeg, Gerner Es, achterkant percelen oostzijde Slingerlaantje, Kampmansweg, Luchiespad en de Welsummerweg. Het plan is ontwikkeld vanuit leidende thema’s als ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid, met respect voor bestaande landschappelijke kwaliteiten. Binnen dit bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Deze bevoegdheid maakt het mogelijk de bestemming “wonen” of “bedrijventerrein” in een nader aangeduid gedeelte van het plangebied te wijzigen in een bestemming “woongebouw”. Het beeldkwaliteitsplan vervangt de welstandsnota voor het toetsen van de aanvragen omgevingsvergunningen aan de redelijke eisen van welstand.  
Beschikking hogere grenswaarde Oosterdalfsen
Omdat de geluidsbelasting van drie woningen langs de Welsummerweg boven de voorkeursgrenswaarde van het wegverkeersgeluid ligt, zijn er hogere grenswaarden nodig als bedoeld in de Wet geluidhinder. Het college heeft onlangs hiervoor een beschikking afgegeven. 
Crisis- en herstelwet
Het bestemmingsplan Oosterdalfsen betreft een project als bedoeld in categorie 3.1 van Bijlage I van de Crisis- en herstelwet. Dat betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Raad van State. De Crisis- en herstelwet is op het bestemmingsplan Oosterdalfsen van toepassing. 
Ter inzage
De bestemmingsplannen, het beeldkwaliteitsplan en de beschikking Hogere grenswaarde liggen met de bijbehorende stukken van 2 juli 2015 tot en met 12 augustus 2015 voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Dalfsen. Het bestemmingsplan 7e herziening bestemmingsplan Nieuwleusen 2007, uitbreiding autobedrijf Zieleman ligt gedurende deze periode ook in het servicepunt in Nieuwleusen. 
 U kunt het bestemmingsplan 7e herziening bestemmingsplan Nieuwleusen 2007, uitbreiding autobedrijf Zieleman met identificatienummer NL.IMRO.0148.NNls07hz7-vs02 ook inzien via www.dalfsen.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl. De bestanden zijn beschikbaar op http://ro.dalfsen.nl
 Het bestemmingsplan Oosterdalfsen met identificatienummer NL.IMRO.0148.Doosterdalfsen-vs01 kunt u inzien via www.dalfsen.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl. De bestanden zijn beschikbaar op http://ro.dalfsen.nl.  
Instellen beroep
Beroep tegen een van de besluiten instellen kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is gedurende bovengenoemde termijn mogelijk voor:
  • 1.
    belanghebbenden die het niet eens zijn met een of meerdere van de besluiten en die tijdig hun zienswijze hebben ingediend;
  • 2.
    belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen.
Ieder besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het besluit blijft gelden in de tijd dat uw beroepschrift in behandeling is. Als u dit niet wilt, vanwege spoedeisend belang of omdat het besluit onherstelbare gevolgen heeft voor u, dan kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist. 
Voor zowel de behandeling van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
 
Naar boven