Logo Horst aan de Maas
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Veestraat 8’, Horst aan de Maas

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat, de gemeenteraad op 23 juni 2015 het bestemmingsplan “Veestraat 8” (NL.IMRO.1507.MRVEESTRAAT8-BPV1) ongewijzigd heeft vastgesteld en dit bestemmingslan met ingang van 3 juli 2015 tot en met 13 augustus 2015 ter inzage ligt.

Toelichting

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied, kadastraal bekend gemeente Meerlo, sectie H, nummer 273 (ged.), plaatselijk bekend Veestraat 8 in Meerlo. Het plangebied ligt ten zuiden/zuidwesten van de kern Meerlo. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de verplaatsing van de akkerbouwactiviteiten van de Veestraat 6 naar de Veestraat 8 in Meerlo als gevolg van de beëindiging van de agrarische activiteiten op de locatie Veestraat 6. Om die reden worden de akkerbouwactiviteiten op de locatie Veestraat 8 uitgebreid en is ook een grotere agrarische bouwkavel nodig voor de bouw van een werktuigenberging, een werkplaats, een aardappelloods en een bedrijfswoning. De grootte van de agrarische bouwkavel die met dit bestemmingsplan wordt mogelijk gemaakt, bedraag circa 1,03 hectare.

Ter inzage

De stukken die betrekking hebben op deze publicatie liggen ter inzage met ingang van de dag na de publicatiedatum gedurende 6 weken in de informatiehoek van het gemeentehuis, Wilhelminaplein 6 in Horst. Openingstijden informatiehoek: ma. van 8.30 tot 20.00 uur en di. t/m vr. van 8.30 tot 17.00 uur. Wanneer u de stukken op een ander tijdstip wilt inzien, kunt u contact opnemen met de gemeente, tel. (077)477 97 77.

Wanneer u een toelichting wenst bij de ter inzage liggende stukken, houdt dan rekening met de kantoortijden. De stukken kunnen ook geraadpleegd worden op de gemeentelijke website www.horstaandemaas.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1507.MRVEESTRAAT8-BPV1).

Beroep

Gedurende voormelde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden, die tijdig een zienswijze met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan, tegen dit besluit een gemotiveerd beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking met de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In dat geval wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Meer informatie

Deze informatie is ook terug te vinden op www.horstaandemaas.nl (zie bekendmakingen). Voor meer informatie kunt u ook terecht bij het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving tel. (077)477 97 77.

Email geen rechtsgeldige correspondentie

Houdt u er rekening mee dat officiële reacties op procedures ondertekend moeten worden en daarom niet per email ingediend kunnen worden.

Naar boven