Ontwerpvergunning Project Zeesluizen – realiseren opslag Visserij Service Nederland – OB, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied maakt namens gedeputeerde staten van Noord-Holland in het kader van paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat zij voornemens is het volgende besluit te nemen:

Ontwerpvergunning

Op 7 oktober 2014 is een aanvraag om omgevingsvergunning voor het gebruiken van een steiger met bijbehorende gronden en realiseren van een opslag ten behoeve van Visserij Service Nederland nabij het gebouw Sluiseiland 63 te IJmuiden, in de gemeente Velsen, ingediend.

Wij zijn voornemens de gevraagde omgevingsvergunning met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, aanhef en onder a, onder 3, van de Wabo te verlenen.

Provinciale staten van Noord-Holland hebben op 29 juni 2015 aanvragen om omgevingsvergunning voor activiteiten ter verwezenlijking van het project Zeetoegang IJmond aangewezen als categorieën van gevallen zoals bedoeld in artikel 6. 5, derde en vierde lid, van het Besluit omgevingsrecht, waarvoor geen verklaring van geen bedenkingen is vereist.

U kunt de ontwerpvergunning inzien

De ontwerpvergunning en de bijbehorende stukken kunnen van 2 juli tot 13 augustus 2015 worden ingezien bij:

  • de gemeente Velsen op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Bezoekadres: Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden.

Zienswijzen

Als u het met de ontwerpvergunning niet eens bent, dan kunt u uw zienswijze (graag onder vermelding van uw telefoonnummer) tot 13 augustus 2015 schriftelijk indienen bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, Regiebureau, Postbus 209, 1500 EE Zaandam of per e-mail: wabo@odnzkg.nl.

In uw zienswijze moet u aangeven waarom u het niet eens bent met het ontwerpbesluit. Geef het duidelijk aan als u een ontvangstbevestiging wilt of als u niet wilt dat uw naam en adres bekend worden. U kunt er ook voor kiezen uw zienswijze mondeling te geven. Een verzoek voor een gesprek moet voor 6 augustus 2015 zijn gedaan. U kunt hiervoor ook een e-mail sturen naar wabo@odnzkg.nl ter attentie van de heer M. Blokker.

Verdere procedure

Wij zullen binnen 6 maanden na binnenkomst van de vergunningaanvraag een definitief besluit nemen. Hierbij zullen wij rekening houden met de eventueel ingekomen zienswijzen. Worden geen zienswijzen ontvangen, dan zullen wij binnen 4 weken na de terinzagelegging een definitief besluit nemen.

Tegen ons definitieve besluit kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld. Voorwaarde is dan wel dat de belanghebbende tijdens de terinzagelegging zijn/haar zienswijze naar voren heeft gebracht. Heeft hij/zij dit niet gedaan, dan moet worden aangetoond dat dit hem/haar in redelijkheid niet te verwijten valt.

Naar boven