Ontwerpbestemmingsplan Neck-Zuid en ontwerpbesluit hogere waarden Wet Geluidhinder Neck-Zuid
Logo Wormerland
Het college van burgemeester en wethouders van Wormerland maakt bekend dat:
  • overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan Neck-Zuid met het IDN NL.IMRO.0880.BP2012004004-0301 vanaf 2 juli 2015 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage ligt;
  • overeenkomstig het bepaalde in de Wet geluidhinder het ontwerpbesluit hogere waarden en het daaraan ten grondslag liggende akoestisch onderzoek vanaf 2 juli 2015 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage liggen.
     
Ontwerpbestemmingsplan
Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan Neck-Zuid bevindt zich aan de zuidzijde van het dorp Neck ter plaatse van het huidige sportpark wat gebruikt wordt door de verenigingen DZS en WWSV. Aan de noordkant sluit het te ontwikkelen gebied direct aan op de bestaande bebouwing van Neck. Aan de west, oost- en zuidzijde grenst het plangebied aan agrarisch in gebruik zijnde gronden. Binnen het plangebeid zijn ook de agrarische gronden opgenomen waar de nieuw te realiseren ontsluiting van het gebied is voorzien. Het bestemmingsplan voorziet globaal in de bouw van 63 woningen, 2 sportaccommodaties, 2 voetbalvelden, 3 korfbalvelden, ontsluiting van het gebied, jeu de boulesbanen, parkeerplaatsen, de bijbehorende onder- en bovengrondse voorzieningen en de inrichting van de openbare ruimte.
Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder
Uit het akoestisch onderzoek ‘Nieuwbouwlocatie Neck-Zuid te Neck, Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai d.d. 11 maart 2015’ blijkt dat op de gevels van 55 woningen de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden. Op alle eerstelijns woningen (24 stuks) wordt de ten hoogste vergunbare waarde van 53 dB overschreden. Deze woningen worden aan de zijde van de A7 uitgevoerd met een ‘dove’ gevel. Ondanks het voorgaande wordt de voorkeursgrenswaarde van 48 dB op de gevels van nog 47 woningen overschreden. Het college van burgemeester en wethouders is voornemens voor deze 47 woningen een hogere grenswaarde Wet geluidhinder vast te stellen.
Inzage
Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder met bijbehorende stukken kunnen met ingang van 2 juli 2015 tot en met 12 augustus 2015 gedurende een periode van 6 weken worden ingezien in het gemeentehuis van Wormerland aan de Koetserstraat 3 te Wormer en op de website: http://www.wormerland.nl/leefomgeving/bekendmakingen_ruimtelijke_ordening/bestemmingsplannen. Het ontwerpbestemmingsplan is ook direct raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0880.BP2012004004-0301.
Zienswijzen
Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging (vanaf 2 juli 2015 tot en met 12 augustus 2015) kan een ieder zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan indienen. Belanghebbenden kunnen zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kunt u sturen naar de gemeenteraad van Wormerland, Postbus 20, 1530 AA te Wormer. Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere waarden kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wormerland, Postbus 20, 1530 AA te Wormer. Daarnaast kunnen mondeling zienswijzen worden ingebracht op afspraak met het taakveld Ruimtelijke Ordening, telefoon: 075-6512100.
Vervolg procedure
Alle ingekomen zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan worden verzameld en door het college van burgemeester en wethouders voorzien van een conceptreactie. Daarna doet het college van burgemeester en wethouders een voorstel aan de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen. Dat is de laatste stap in de procedure van het bestemmingsplan. Als de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld komt hierover een mededeling in de Staatscourant, De Zaankanter en op de gemeentelijke website. Op het bestemmingsplan ‘Neck-Zuid’ is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde. De Crisis- en Herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.
Ingekomen zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere waarden worden verzameld en door het college van burgemeester en wethouders meegenomen bij het besluit de hogere waarden Wet geluidhinder al dan niet gewijzigd of ongewijzigd vast te stellen.
Naar boven