Logo Tynaarlo
Omgevingsvergunning bouw clubgebouw VAKO te Vries, Tynaarlo

(NL.IMRO.1730.ABSportlaan2vries-0401).

Burgemeester en wethouders van Tynaarlo maken het volgende bekend.

Bij hun besluit van 16 juni 2015 is aan het gemeentebestuur van Tynaarlo, t.a.v. dhr. J. Ensink, omgevingsvergunning verleend voor de bouw van een clubgebouw voor de voetbalvereniging VAKO op het perceel Sportlaan 2 te Vries, kadastraal bekend gemeente Vries, sectie P nr. 4618.

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de volgende deelactiviteiten:

  • a. het bouwen van een bouwwerk;

  • b. het vellen van 6 eiken en 1 els;

  • c. het gebruik van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan, in verband met het ontbreken van een bouwvlak op de gronden die zijn bestemd voor “recreatieve doeleinden”.

Er is geen sprake van een bouwplan, waarvoor een exploitatieplan moet worden vastgesteld.

Ter inzage.

Vanaf 3 juli 2015 liggen de onderstaande documenten gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries.

  • 1. De ruimtelijke onderbouwing met illustratie en wateradvies;

  • 2. De omgevingsvergunning met de deelvergunningen a, b en c;

  • 3. De door de gemeenteraad op 31 maart 2015 verleende voorwaardelijke verklaring van geen bedenkingen als bedoeld in artikel 2:12, lid 1 onder a sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo);

  • 4. De aanvraag om omgevingsvergunning met bijbehorende tekeningen c.a.

De papieren versie van de documenten 1 t/m 4 kan in genoemde periode zonder afspraak worden ingezien tijdens de openingstijden van de afdeling Publiekszaken. Buiten de openingstijden is inzage na telefonische afspraak mogelijk.

De documenten 1 en 2 zijn digitaal te bekijken op www.tynaarlo.nl en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. De documenten genoemd onder 3 en 4 kunnen digitaal alleen worden geraadpleegd op www.tynaarlo.nl.

Mogelijkheid instellen beroep.

Tegen het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen ingediend en de omgevingsvergunning is ten opzichte van het ontwerpbesluit ongewijzigd verleend.

In verband daarmee kan vanaf 3 juli 2015 gedurende zes weken tegen de verleende omgevingsvergunning slechts beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht door:

Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij/zij geen zienswijze tegen het ontwerpbesluit heeft ingediend.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling Bestuursrecht, postbus 150, 9700 AD Groningen.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen het besluit beroep instelt, heeft dat geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met het team Fysiek Beleid, telefoonnummer 0592 – 266 662.

Naar boven