Logo Bergen (NH)
Vooraankondiging bestemmingsplan ‘Heereweg 65-69’ in Bergen (NH)

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen nh maakt op grond van artikel 1.3.1, eerste lid, van het Besluit op de ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat zij de vaststelling van een bestemmingsplan voorbereiden voor:

  • Het bestemmingsplan ‘Heereweg 65-69’

Het bestemmingsplan voorziet in het realiseren van 19 sociale woningen. Het betreft een L-vormig appartementengebouw met 3 woonlagen boven het maaiveld: 5 appartementen en 19 bergingen op de begane grond en op de 1e en 2e verdieping komen ieder 7 appartementen. De oostgevel loopt evenwijdig aan de Heereweg. De bouwhoogte bedraagt circa 10 m. In totaal komen er 19 parkeerplaatsen aan de achterzijde van het appartementen complex en worden er 7 parkeerplaatsen langs de openbare weg gerealiseerd.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met imrocode NL.IMRO.0373.BPG04008Heerw6569-B001 ligt met ingang van donderdag 2 juli 2015 gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis van Bergen, Jan Ligthartstraat 4 te Alkmaar op werkdagen gedurende openingstijden en kan eveneens op donderdagavond tussen 17:00 uur en 20:00 uur worden ingezien.Tevens is het bestemmingsplan raadpleegbaar op de gemeentelijke website, www.bergen-nh.nl, of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij het college. Uw schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan het college van Bergen, Postbus 175, 1860 AD Bergen. Wij verzoeken u boven aan de brief te vermelden 'zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Heereweg 65-69'. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid een mondelinge zienswijze naar voren te brengen, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken met één van de medewerkers van de afdeling Ontwikkeling, team Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 072 – 8880 000.

Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijze geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de reactie betrekking heeft.

Ontwerp besluit hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders van Bergen zijn voornemens een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai als bedoeld in artikel 83 e.v. van de Wet geluidhinder vast te stellen ten behoeve van onderhavig ontwerp omgevingsvergunning Om het gewenste plan vanuit de Wet geluidhinder te realiseren is een hogere grenswaarde nodig voor de 19 geplande sociale woningen aan de Heereweg 65-69 in Schoorl.

Ter inzage

De stukken van dit ontwerp besluit liggen met ingang van donderdag 2 juli 2015 gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis van Bergen, Jan Ligthartstraat 4 te Alkmaar op werkdagen gedurende openingstijden en kan eveneens op donderdagavond tussen 17:00 uur en 20:00 uur worden ingezien. Tevens is het ontwerp besluit raadpleegbaar op de gemeentelijke website, www.bergen-nh.nl, bij ‘inwoners, bouwen en verbouwen onder ‘bestemmingsplannen’ of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende de termijn van ter inzage legging kunnen belanghebbenden naar aanleiding van het ontwerp besluit schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Bergen. Uw schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Bergen, Postbus 175, 1860 AD Bergen. Wij verzoeken u boven aan de brief te vermelden ‘zienswijze op het ontwerp besluit hogere grenswaarde Heerweg 65-69 in Schoorl’.

Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijze geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de reactie betrekking heeft.

Bergen (NH), 1 juli 2015

Burgemeester en wethouders van Bergen (NH)

Naar boven