Vestiging Voorkeursrecht plangebied Hofstad III Loerik V, Houten
Logo Houten
Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de raad op 30 juni 2015 op grond van het bepaalde in artikel 3 Wvg heeft besloten gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. Deze aanwijzing heeft betrekking op gronden in het gebied Hofstad III Loerik V. Aangewezen zijn die gronden waaraan in het kader van de herontwikkeling van het plangebied een bestemming is toegekend die afwijkt van het huidige gebruik. De toegekende bestemmingen van de aangewezen gronden betreft een combinatie van groen, verkeer, tuin, water en wonen.
Het besluit treedt in werking op 2 juli 2015 (één dag na publicatie).
Ter inzage
Het besluit van de raad ligt met bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale tekening met nummer 373.15.187-GPL-02, een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, de naam van de eigenaren c.q. rechthebbenden alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 2 juli 2015 ter inzage in het gemeentehuis te Houten. Wilt u de stukken inzien, maak dan een afspraak met dhr. Peter Bos, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via het telefonisch informatiecentrum (030) 6392611.
Gevolgen
De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere belanghebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Houten te koop moeten aanbieden. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.
Bezwaar en beroep
Tegen het besluit van de raad staat ingevolge de Awb bezwaar en beroep open. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag van publicatie van het besluit in de
Staatscourant, een bezwaarschrift indienen bij de raad van de gemeente Houten, Postbus 30, 3990 DA Houten. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:
  • a.
    uw naam en adres;
  • b.
    de dagtekening;
  • c.
    een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt;
  • d.
    de gronden van het bezwaar.
Indien bezwaar of beroep aanhangig is tegen een besluit tot voorlopige aanwijzing en dit besluit vervalt omdat een besluit van de gemeenteraad in werking is getreden, wordt het bezwaar of beroep geacht te zijn gericht tegen het besluit van de gemeenteraad.
Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter bij de rechtbank Midden-Nederland te Utrecht.
1 juli 2015
Burgemeester en wethouders van Houten
Naar boven