Logo Culemborg
Vaststelling bestemmingsplan Spoorzone, Culemborg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Culemborg maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad op 10 juni 2015 het bestemmingsplan ‘Spoorzone” (planidentificatienummer: NL.IMRO.0216.BPSpoorzone-VG01) gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan.

Dit bestemmingsplan is een integrale herziening van de geldende bestemmingsplannen voor het gebied rondom het station. Het plangebied wordt begrensd door de provinciale weg N320, Parallelweg Oost, Parallelweg West en de Stationsweg.

Het bestemmingsplan voorzet in de planologische mogelijkheden voor het realiseren van een stationsplein met daaromheen bebouwing (waaronder een supermarkt) en parkeren, een stationstunnel en fietsenstallingen.

Ter inzage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het bestemmingsplan alsmede de bijbehorende stukken liggen met ingang van 2 juli 2015 gedurende 6 weken tot en met 12 augustus 2015 ter inzage op het Stadskantoor, Ridderstraat 250.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien op de website van de gemeente: www.culemborg.nl, onder ‘wonen en leven’/’bestemmingsplannen’ en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep.

Binnen de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan; de wijzigingen hebben betrekking op de toelichting (aanvulling financiële paragraaf hoofdstuk 6 en tekst herontwikkeling vm. meubelfabriek) en op de regels (begrippenlijst, artikel 3 Bedrijf-Meubelbedrijf en artikel 11 Leiding-Gas).

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

Indien u tijdig beroep heeft ingesteld kunt u ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het verzoek dient te worden gestuurd aan de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Crisis- en herstel wet.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl

Inwerkingtreding.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Culemborg, 1 juli 2015

Burgemeester en wethouders van Culemborg

Naar boven