Aanwijzing van 23 juni 2015, nr. ETM-ED/15081163, van de algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland als de onafhankelijke autoriteit bedoeld in artikel 66, zesde lid, van de Wet belastingen op milieugrondslag

De Minister van Economische Zaken,

Handelende in overeenstemming met de Minister van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op artikel 66, zesde lid, van de Wet belastingen op milieugrondslag;

Besluit:

Artikel 1

De algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland wordt aangewezen als onafhankelijke instantie, bedoeld in artikel 66, zesde lid, van de Wet belastingen op milieugrondslag.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

TOELICHTING

Op verzoek wordt aan energie-intensieve bedrijven teruggaaf van belasting verleend indien zij in het kader van de met de Ministers van Financiën, van Economische Zaken en van Infrastructuur en Milieu gemaakte afspraken verplichtingen op zich hebben genomen ter verbetering van de energie-efficiëntie en voldoen aan de voorwaarden bedoeld in artikel 66 van de Wet belastingen op milieugrondslag (hierna: de wet).

Een van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor belastingteruggave als bedoeld in artikel 66 van de wet is dat een energie-intensief bedrijf een voortgangsverklaring kan overleggen waaruit blijkt dat het bedrijf gemaakte afspraken met de Ministers van Financiën, van Economische Zaken en van Infrastructuur en Milieu ter verbetering van de energie-efficiëntie in voldoende mate heeft nageleefd. De voortgangsverklaring wordt verstrekt door een door de Ministers van Economische Zaken en van Infrastructuur en Milieu aangewezen instantie. Overeenkomstig artikel 66, zesde lid, van de wet wordt met dit besluit de algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland aangewezen als onafhankelijke instantie. De algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft de taak tot het afgeven van voortgangsverklaringen als omschreven in artikel 66, zesde lid, van de wet.

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

Naar boven