Vergunning ingevolge de Waterwet ten behoeve van het realiseren van een waterkrachtcentrale in de gemeente Maastricht, Rijkswaterstaat

KENNISGEVING

Waterwet

De Minister van Infrastructuur en Milieu maakt, ter voldoening aan het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht (uniforme openbare voorbereidingsprocedure), het volgende bekend.

Op grond van de Waterwet heb ik op 1 juli 2015 besloten een watervergunning te verlenen voor het onttrekken aan en het brengen van water in de rivier de Maas, het brengen van stoffen in de rivier de Maas, het gebruikmaken van het rijkswaterstaatswerk rivier de Maas door, anders dan in overeenstemming met de functie, daarin werkzaamheden te verrichten en het onttrekken van grondwater ten behoeve van het droogmaken van de bouwput, alles ten behoeve van het realiseren van een waterkrachtcentrale ter hoogte van rivierkilometer 15,4 (stuw Borgharen) in de gemeente Maastricht.

Een ontwerp van deze vergunning heeft met de daarop betrekking hebbende stukken, vanaf 13 oktober 2014 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Eenieder kon gedurende de bovengenoemde periode van terinzagelegging schriftelijk en/of mondeling zienswijzen indienen bij de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland.

Er zijn 17 zienswijzen ontvangen.

Definitieve vergunning

Met medeneming van de ingediende zienswijzen, heb ik op 1 juli 2015 besloten een definitieve watervergunning te verlenen. Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht ligt deze vergunning met ingang van 7 juli 2015 gedurende zes weken ter inzage op de volgende adressen:

  • 1. het kantoor van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Avenue Céramique 125, 6225 KV Maastricht, op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur;

  • 2. het Gemeenteloket, Mosae Forum 10, 6211 DW Maastricht, tijdens de reguliere openingstijden.

Beroep

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingediend, een beroepschrift indienen.

Op deze procedure is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de rechtbank binnen het rechtsgebied waar u uw woonplaats in Nederland heeft. Indien beroep is ingesteld, bestaat tevens de mogelijkheid een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzieningenrechter van de desbetreffende rechtbank indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor de behandeling van beroepschriften en verzoeken om voorlopige voorzieningen is een griffierecht verschuldigd.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen en/of (tegen betaling) van kopieën van de ter inzage gelegde stukken kan men zich wenden tot de onder het kopje ‘Definitieve vergunning’ genoemde instanties.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd van de afdeling Vergunningverlening, T.L.B. du Chatinier

Naar boven