Logo Lansingerland
Verleende omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing (projectafwijkingsbesluit) voor het bouwen van 84 woningen in het project Meerhaege te Berkel en Rodenrijs, Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat zij een omgevingsvergunning voor de bouw van 84 woningen in het project Meerhaege te Berkel en Rodenrijs (W-2014-0417) met de daarbij behorende ruimtelijke onderbouwing en overige stukken met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0102P02-VAST hebben verleend zonder een exploitatieplan vast te stellen.

Beschrijving project

Het project betreft de bouw van 84 woningen op de locatie gelegen tussen de Oostmeerlaan, de Naardermeerstraat, het Rietmeerpad en het Rietmeerplantsoen in de wijk Meerpolder te Berkel en Rodenrijs. Het geldende bestemmingsplan ter plaatse is “Meerpolder 2012”. Dat bestemmingsplan voorziet al in de bouw van woningen op die locatie, maar het huidige bouwplan wijkt in de maatvoering van de woningen in geringe mate af van het bestemmingsplan.

Ten opzichte van het ontwerp dat van 29 april tot en met 9 juni 2015 ter inzage heeft gelegen, zijn er geen wijzigingen.

Inzage

U kunt de stukken vanaf woensdag 1 juli tot en met woensdag 12 augustus 2015 inzien:

Als u een nadere toelichting wenst op de betreffende stukken, dan kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden kunnen beroep indienen binnen een termijn van zes weken die aanvangt op de dag nadat de gemeente het besluit ter inzage heeft gelegd. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

De beroepsprocedure staat alleen open voor belanghebbenden die tijdens de voorbereidingsprocedure tegen het ontwerpbesluit een zienswijze hebben ingediend of aan kunnen tonen dat zij hiertoe niet in staat zijn geweest.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank: http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Is een beroepschrift ingediend dan kan tevens op grond van artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam. Het adres van de voorzieningenrechter is hetzelfde als van de Rechtbank.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven