Logo Montfoort
Vaststelling bestemmingsplan ‘1e Herziening Kop IJsselveld’, Montfoort

Burgemeester en wethouders van Montfoort maken, ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 22 juni 2015 besloten heeft het bestemmingsplan ‘1e Herziening Kop IJsselveld’ (NL.IMRO.0335.HZKopIJsselveld-VG01) vast te stellen.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘1e Herziening Kop IJsselveld’ omvat het oostelijk deel van het nieuwe bedrijventerrein Kop IJsselveld. Het bestemmingsplan wordt herzien op de volgende onderdelen:

  • 1. De parkeernorm voor extensieve bedrijven wordt verlaagd van 1,1 parkeerplaats per 100 m2 BVO naar 0,8 parkeerplaats per 100 m2. Als voorwaarde hiervoor geldt dat minimaal 75 m2 per arbeidsplaats beschikbaar is. Is minder oppervlakte per arbeidsplaats beschikbaar, dan blijft een parkeernorm van 1,1 parkeerplaats per 100 m2 BVO gelden.

  • 2. Het aantal toegestane vierkante meters niet-zelfstandige kantoorruimte wordt verhoogd van 1.000 m2 naar 3.500 m2, onder voorwaarde dat het kantoorgedeelte maximaal 50% van het bedrijfsoppervlak bedraagt.

Ter inzage ligging

Het raadsbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van woensdag 1 juli 2015 gedurende zes weken ter inzage op het stadskantoor van Montfoort, Kasteelplein 5. Tevens kan het vastgestelde bestemmingsplan geraadpleegd worden via de gemeentelijke website: www.montfoort.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tot en met dinsdag 11 augustus 2015 kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Gedurende de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tegen het vaststellingsbesluit kan beroep worden ingesteld door:

  • a. Een ieder die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze kenbaar heeft gemaakt;

  • b. Een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze tijdig kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan ‘1e Herziening Kop IJsselveld’ treedt in werking op woensdag 12 augustus 2015. Wanneer evenwel binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Naar boven