Logo Hilversum
Voorontwerpbestemmingsplan ‘Reconstructie N417’, Hilversum

Op grond van artikel 1.3.1 lid 1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) en van het bepaalde in artikel 2 van de Inspraakverordening van de gemeente Hilversum maken burgemeester en wethouders bekend dat een herziening van bestemmingsplan ‘Buitengebied 2013’ wordt voorbereid voor een gedeelte van de Utrechtseweg (N417) te Hilversum tussen de rotonde met de Noodweg en de bebouwde kom (Zuiderheideweg). Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Reconstructie N417’ en de hierbij behorende stukken worden voor een ieder ter visie gelegd. Onafhankelijke instanties worden gedurende de termijn van de terinzagelegging in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voorontwerpbestemmingsplan.

Het plan

De provincie Noord-Holland is voornemens om aan de hoofdrijbaan van de N417 (Utrechtseweg) groot onderhoud te plegen, de huidige fietsvoorzieningen te verbeteren en faunavoorzieningen aan te brengen. De reconstructie bestaat onder andere uit het vernieuwen van het wegdek, het aanleggen van een -in 2 richtingen bereden- (brom) fietspad aan de westzijde van de N417, het aanleggen van faunapassages voor dassen en reptielen en het aanbrengen van faunarasters langs het gehele tracé van de N417 tussen de rotonde met de Noodweg en de bebouwde kom van Hilversum (Zuiderheideweg). Voor wat betreft het fietspad zijn de plannen strijdig met het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2013’. Om de plannen mogelijk te maken moet een nieuw juridisch en planologisch kader worden vastgesteld.

Inzien

Het voorontwerp van het bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken liggen van vrijdag 23 januari 2015 tot en met donderdag 5 maart 2015 (zes weken) ter visie bij de Burgerleeskamer/Balie 14 in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 – 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 – 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter visie gelegde stukken. Het voorontwerpbestemmingsplan is digitaal in te zien in de digitale burgerleeskamer op de website van de gemeente Hilversum. Het bestemmingsplan kan daarnaast ook worden ingezien via http://0402.roview.net/ of op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het voorontwerpbestemmingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de locatie, de naam van het voorontwerpbestemmingsplan of het planid-nummer NL.IMRO.0402.01bp03reconstrN417-co01.

Inspraakreactie

Gedurende de periode van ter visie ligging kan een ieder schriftelijk of mondeling een inspraakreactie over het voorontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke reacties dienen gericht te worden aan burgemeester en wethouders van Hilversum, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. Wij benadrukken dat het niet mogelijk is via elektronische weg te reageren. Voor het inwinnen van informatie en het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Afdeling Beleidsontwikkeling, telefoon 035 – 629 2305.

Hilversum, 22 januari 2015

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum

Naar boven