Definitieve vergunning Oranje-Nassau Energie B.V., Ministerie van Infrastructuur en Milieu

MEDEDELING KERNENERGIEWET

Vanaf 8 juli 2015 tot en met 20 augustus 2015 ligt de definitieve vergunning van Oranje-Nassau Energie B.V. ter inzage. Tot en met 20 augustus 2015 kan door belanghebbenden die eerder een zienswijze hebben ingediend, beroep tegen de vergunning worden ingesteld.

Achtergrond van de vergunning

Het voorhanden hebben en toepassen van radioactieve stoffen in de natuurlijke vorm in het kader van de winning en bewerking van aardgas en aardolie vanaf een mijnbouwwerk of mijnbouwinstallatie ten behoeve van het schoonmaken van installatieonderdelen op de locaties van Oranje Nassau Energie B.V. (ONE) in geheel Nederland en op het Continentaal plat.

De Minister van Infrastructuur en Milieu is bevoegd om op deze vergunningaanvraag te beslissen.

Procedure

Op 19 december 2014 is van Oranje-Nassau Energie B.V. een vergunningaanvraag op grond van de Kernenergiewet (Kew) ontvangen. Voor de behandeling van de vergunningaanvraag is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure doorlopen conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Naar aanleiding van de aanvraag is op 19 maart 2015 op grond van artikel 29 van de Kernenergiewet en artikel 107 van het Besluit stralingsbescherming een ontwerpvergunning ter inzage gelegd.

Van 19 maart 2015 tot en met 30 april 2015 is eenieder in de gelegenheid gesteld om zienswijzen over de ontwerpvergunning naar voren te brengen. Tot en met 30 april 2015 zijn geen zienswijzen ontvangen.

Definitieve vergunning

De Minister van Infrastructuur en Milieu heeft bij besluit van 26 juni 2015 de definitieve vergunning verleend en aan Oranje-Nassau Energie B.V. door middel van toezending bekendgemaakt.

Waar kunt u de definitieve vergunning inzien?

De vergunning en de overige relevante stukken liggen vanaf 8 juli 2015 tot en met 20 augustus 2015, ter inzage bij:

Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS)

Stralingsbescherming

Aanvragen en Melden

Bezuidenhoutseweg 67

2594 AC Den Haag

Het inzien van de stukken kan alleen op afspraak (telefoon 070 – 348 73 66) van:

  • maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 15.00 uur.

Hoe kunt u beroep instellen?

Belanghebbenden kunnen tot en met 20 augustus 2015 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

U kunt als belanghebbende worden aangemerkt indien u rechtstreeks door het besluit in uw belangen wordt geraakt (artikel 1:2 Awb) en u eerder tijdig een zienswijze heeft ingebracht over het ontwerp van het besluit of indien redelijkerwijs niet aan u kan worden verweten eerder geen zienswijze daarover naar voren te hebben ingebracht. Ook kunt als belanghebbende worden aangemerkt als u bezwaren heeft tegen de wijzigingen die bij het nemen van dit besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht.

De vergunning treedt op 20 augustus 2015 in werking tenzij vóór deze datum een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Het beroepschrift moet worden gemotiveerd en voorzien zijn van een naam, datum en het adres van de indiener.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een beroep of een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inlichtingen over de procedure en de hoogte van het griffierecht kunnen worden verkregen bij de Raad van State (telefoon 070 – 426 44 26).

Waar vindt u meer informatie?

Heeft u na het lezen van deze kennisgeving nog vragen over de stukken of de procedure? Dan kunt u tijdens kantooruren terecht bij ANVS, Sector Stralingsbescherming, telefoon 070 – 348 73 66. Ook is het mogelijk om uw vraag per e-mail te stellen aan Postbus.Aanvragenenmelden@anvs.nl onder vermelding van ‘vraag m.b.t. ZienswijzeOranje-Nassau Energie B.V’.

Naar boven