Logo Smallingerland
Wijzigingsplan ‘Drachten – Perceel naast het Zuid 39’ vastgesteld, Smallingerland

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat zij het wijzigingsplan 'Drachten – Perceel naast het Zuid 39' ongewijzigd hebben vastgesteld.

Inhoud van het plan

De eigenaar van een perceel aan Het Zuid te Drachten, kadastraal bekend Drachten, sectie D nummer 2550, heeft de gemeente Smallingerland verzocht planologische medewerking te verlenen aan de nieuwbouw van een woning, evt. in combinatie met werken, op (een deel) van het genoemde perceel.

Deze ontwikkeling is op basis van het geldende bestemmingsplan niet zonder meer mogelijk. In het geldende bestemmingsplan “Buitengebied 2013” is voor het perceel tussen Het Zuid 39 en 41 een wijzigingsbevoegdheid opgenomen, die het mogelijk maakt om een woning, evt. in combinatie met werken, op te richten. De gemeente Smallingerland heeft aangegeven gebruik te willen maken van deze wijzigingsbevoegdheid om de beoogde ontwikkeling mogelijk te maken.

Bekijken

Het wijzigingsplan ligt ter inzage:

Reageren

Gedurende de beroepstermijn van vrijdag 23 januari 2015 tot en met donderdag 5 maart 2015 kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpwijzigingsplan;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd.

In werking treden

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de bovenvermelde beroepstermijn.

Naar boven