Ontwerp-facetbestemmingsplannenKarakteristieke objecten
Logo Coevorden
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt bekend dat het ontwerp-facetbestemmingsplan ‘Karakteristieke objecten’ gedurende een termijn van zes weken ter inzage ligt.
Het plan
Het facet-bestemmingsplan omvat de juridisch planologische regeling voor de bescherming van 417 geselecteerde karakteristieke objecten binnen de gemeente Coevorden. Voor deze 417, aan de hand van de ‘Cultuurhistorische inventarisatie’ geselecteerde objecten wordt in dit bestemmingsplan een aanduiding ‘karakteristiek’ opgenomen waaraan regels tegen sloop gekoppeld worden vastgelegd. Deze “sloopregeling” houdt in dat sloopwerkzaamheden alleen worden toegestaan als de karakteristieke waarden niet worden aangetast. Wanneer dit wel het geval is, is een motivatie nodig waarom sloop gewenst is en welke belangen zwaarder wegen dan de cultuurhistorische waarden.
De beschermingsregeling geldt voor objecten binnen de gehele gemeente en overstijgt daarmee de plangrenzen van de verschillende bestemmingsplannen die van toepassing zijn.
Wanneer en waar kunt u de plannen inzien?
De stukken kunnen worden ingezien van dinsdag 7 juli 2015 tot en met maandag17 augustus 2015 tijdens de openingsuren van het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden, Kasteel 1 in Coevorden. Na telefonische afspraak is inzage in de stukken buiten openingstijden mogelijk. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.
U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan IDN-nummer is: NL.IMRO.0109.500BP00001-0001.
Zienswijzen
Een ieder kan tijdens de periode van terinzagelegging zijn/haar zienswijze mondeling en/of schriftelijk indienen. Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan moet worden gericht aan de gemeenteraad van Coevorden, Postbus 2, 7740 AA Coevorden. Voor mondelinge reacties kan telefonisch contact opgenomen worden met de afdeling Beleid en Strategie, team Ruimte (de heer H.J.R. Ellen), telefoonnummer 14 0524, voor het maken van een afspraak.
 
Coevorden, 6 julii 2015
Het college van B&W voornoemd,
B.J. Bouwmeester, Mr. M.N.J. Broers
burgemeester.secretaris
Naar boven