Kennisgeving ter inzage legging ex artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening - gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Structuurbaan 30 en achterterrein
Logo Nieuwegein
Burgemeester en wethouders van Nieuwegein maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 30 april 2015 het bestemmingsplan “Structuurbaan 30 en achterterrein” – NL.IMRO.0356.BPPW2013HER001-VA04met bijbehorende stukken gewijzigd heeft vastgesteld.
De ingediende zienswijzen hebben geleid tot de volgende wijzigingen:
A. Regels:
  • 1.
    In artikel 3.1 is een nieuw lid c toegevoegd “hobbymatig agrarisch gebruik”. Hiervoor is in artikel 1.31 een nieuwe definitie voor “hobbymatig agrarisch gebruik” toegevoegd, dat als volgt luidt: het gebruik van grond ten behoeve van agrarische activiteiten in een omvang die niet als volwaardig agrarische bedrijfsvoering kan worden beschouwd. Hieronder behoort ook het houden van kleinvee;
  • 2.
    In artikel 4.1 onder d is het woord ‘uitsluitend’ verwijderd en is de zinsnede ‘en de functies genoemd in artikel 3 lid 3.1’ toegevoegd. Dit artikellid luidt nu als volgt: ter plaatse van de aanduiding 'ontsluiting': een ontsluitingsweg ten behoeve van de bedrijven en de functies genoemd in artikel 3 lid 3.1;
  • 3.
    In artikel 4.3 onder g is het genoemde percentage van ‘50%’ gewijzigd in ‘20%’. Dit artikellid luidt nu als volgt: bedrijfsgebonden kantoorvoorzieningen zijn toegestaan mits per bedrijf de bruto vloeroppervlakte niet meer dan 20 % van de bruto vloeroppervlakte van de bedrijfsgebouwen bedraagt, tot een maximum van 2.000 m².
B. Digitale verbeelding:
1.De functieaanduiding ‘specifieke vorm van bedrijf -1’ was abusievelijk gelegd op zowel de functieaanduiding ‘specifieke vorm van bedrijf-2’ als op de functieaanduiding ‘ontsluiting’. Deze foutieve verwijzing is hersteld.
De volgende ambtshalve wijzigingen zijn aangebracht:
A. Toelichting:
1.In de bijlagen van de toelichting wordt de notitie beantwoording zienswijzen tegen het oude ontwerpbestemmingsplan “Structuurbaan 30 en achterterrein” alsnog toegevoegd.
B. Regels:
1.In artikel 4.1 onder c wordt het woord “maximaal” toegevoegd, waardoor dit artikellid nu als volgt luidt: ter plaatse van de aanduiding 'bedrijf tot en met categorie 2', bedrijven in maximaal categorie 2 van de staat van bedrijfsactiviteiten zoals opgenomen in Bijlage 1.
Dit bestemmingsplan betreft een reparatie van het bestemmingsplan Plettenburg-De Wiers 2009. Gedeputeerde staten van Utrecht hebben destijds goedkeuring onthouden aan de bestemming “Bedrijf met de specifieke aanduiding voor aannemersbedrijf” dat aan het zuidelijk deel van het achterterrein van Structuurbaan 30 was gegeven.
Het bestemmingsplan is vanaf 26 juni 2015 te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl of analoog in te zien bij de receptiebalie op de eerste etage van het Stadshuis aan het Stadsplein 1 te Nieuwegein.
Tegen het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning kan door:
  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht;
  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze kenbaar te maken;
  • een belanghebbende tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht (dit is dus alleen voor bovenvermelde wijzigingen).
beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De beroepstermijn start op de dag nadat het bestemmingsplan ter inzage is gelegd en bedraagt 6 weken.
Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:
  • a.
    de naam en het adres van de indiener;
  • b.
    de dagtekening;
  • c.
    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
  • d.
    de gronden van het beroep (de motivering).
Als binnen bovenvermelde termijn geen beroep wordt ingesteld, verkrijgt het bestemmingsplan onherroepelijke status.
Tevens kan door diegene die beroep heeft ingesteld, binnen de beroepstermijn, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Wanneer binnen de beroepstermijn, een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij voornoemde Afdeling, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Nieuwegein, 25 juni 2015
Burgemeester en wethouders van Nieuwegein.
Naar boven