Logo Dordrecht
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Derde Merwedehaven’, Dordrecht

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt tijdens de openingsuren het door de gemeenteraad op 16 juni 2015 vastgestelde bestemmingsplan “Derde Merwedehaven” (NL.IMRO.0505.BP189Derdemerwehvn-3001) met bijbehorende stukken met ingang van 27 juni 2015 gedurende zes weken ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het bestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen. Het bestemmingsplan kan ook worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het bovenvermelde planidentificatienummer.

Het plangebied beslaat de haven met het daarin gelegen staalstraalbedrijf, de bestaande bedrijvigheid ten noorden van de haven, een 380 kV schakelstation ten westen ervan, een nieuw bedrijventerrein van vier hectare aan de zuidzijde van de haven en de gesloten stortplaats, die binnen de planperiode wordt voorzien van een bovenafdichting en als recreatiegebied zal worden ingericht. Het plangebied wordt begrensd door de Vogelaarsweg en de Beneden-Merwede, het recreatiegebied Hollandse Biesbosch en de Baanhoekweg.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen in het ontwerp aangebracht:

Verbeelding:

  • de begrenzing van de bestemming Bedrijf (ten zuiden van de haven) is met zeven meter in zuidelijke richting verschoven;

  • de begrenzing van de bestemming Recreatie is in noordelijke richting verschoven voor zover het de smalle strook aan de haven betreft;

  • de begrenzing van de aanduiding "specifieke vorm van bedrijf – stortplaats" binnen de bestemming Bedrijf is met twaalf meter in westelijke richting verschoven.

Regels:

  • in artikel 6.2.3 onder a. is de maximale bouwhoogte van lichtmasten gewijzigd van "2 m" naar "5 m".

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kunnen tot en met 7 augustus 2015 schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 AE Den Haag). Tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen kan een belanghebbende tot en met 7 augustus 2015 schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 AE Den Haag). Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 8 augustus 2015. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven