Logo Bergen op Zoom
Uitwerkingsplan ‘Nieuwe Vesting, deel Waterveste’ alsmede wijzigingsplan Nieuwe Vesting, deel Waterveste onherroepelijk, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat het Uitwerkingsplan “Nieuwe Vesting, deel Waterveste” alsmede het wijzigingsplan Nieuwe vesting, deel Waterveste onherroepelijk zijn geworden.

Het gebied Nieuwe Vesting wordt gerealiseerd op het voormalige Nedalco terrein. Waterveste is onderdeel van dit gebied. De ontwikkelingslocatie Nieuwe Vesting is planologisch geregeld met een zogeheten globaal bestemmingsplan waarin een uitwerkingsplicht is opgenomen.

Voor de locatie Waterveste is nu een plan ontwikkeld. Het betreft de ontwikkeling van maximaal 53 woningen.

Het uitwerkingsplan “Nieuwe Vesting, deel Waterveste bevat de planologische regeling om deze ontwikkeling mogelijk te maken.

De onderhavige ontwikkeling vergde een beperkte aanpassing van de grenzen van de uit te werken bestemming ter hoogte van de Rijtuigweg. Het wijzigingsplan dat gelijktijdig met het uitwerkingsplan ter inzage werd gelegd voorziet hierin. De beperkte aanpassing is nodig om te komen tot een zorgvuldige stedenbouwkundig inpassing. De aanpassing draagt daarmee bij aan een goede stedenbouwkundige invulling van de onderhavige locatie en doet geen afbreuk aan de doelstellingen en de stedenbouwkundige hoofdstructuur van het plan.

Tegen de plannen is geen beroep en/of voorlopige voorziening bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ingediend, waardoor de plannen op 12 mei 2015 onherroepelijk zijn geworden. De plannen liggen ter inzage bij het team Ruimtelijk Ordening en Vergunningen en zijn tevens digitaal beschikbaar via de onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl onder ‘Actueel/Bekendmakingen Ruimtelijke Ordening’. De plannen zijn ook beschikbaar via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (plannummer NL.IMRO.0748.UP189a-0301 en NL.IMRO.0748.WP189b-0301)

Bergen op Zoom, juni 2015

Naar boven