Ontwerpuitwerkingsplan Hoek Drakenburgerweg - Goeman Borgesiuslaan, ontwerpbesluit hogere waarden en ontwerpomgevingsvergunning
Logo Baarn
Burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn maken bekend dat met ingang van vrijdag 26 juni 2015 tot en met donderdag 6 augustus 2015 het ontwerp uitwerkingsplan “Hoek Drakenburgerweg - Goeman Borgesiuslaan”, het ontwerpbesluit hogere waarden en de ontwerpomgevingsvergunning voor de realisatie van 33 appartementen voor een ieder ter inzage liggen.
De gemeenteraad heeft op 18 februari 2015 besloten om de coördinatieregeling voor dit plan van toepassing te verklaren. Met deze regeling wordt het uitwerkingsplan en de aanvraag omgevingsvergunning gelijktijdig voorbereid en wordt het ontwerpuitwerkingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning gelijktijdig ter inzage gelegd.
Vigerend bestemmingsplan
De gronden op de hoek Goeman Borgesiuslaan – Drakenburgerweg hebben in het bestemmingsplan ‘Brede School Noord’ de bestemming ‘wonen – uit te werken’. Binnen deze bestemming zijn woningen, aan huis verbonden beroepen en kleinschalige bedrijfsactiviteiten, straten, paden en parkeervoorzieningen mogelijk. De realisatie van 33 appartementen past binnen de uitwerkingsregels.
Ter inzage
Het ontwerpuitwerkingsplan “Hoek Drakenburgerweg - Goeman Borgesiuslaan”, het ontwerpbesluit hogere waarden en de ontwerpomgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken liggen ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn, van 8.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur). Ook zijn de stukken op afspraak in te zien bij de balie Frontoffice, telefoon 035-5481611.
Het ontwerpuitwerkingsplan, het ontwerpbesluit hogere waarden en de ontwerpomgevingsvergunning zijn digitaal raadpleegbaar via www.baarn.nl via de snelkeuze bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl. (planidentificatienummer NL.IMRO.0308.UP0054).
Wilt u een zienswijze indienen?
Gedurende de termijn van terinzagelegging van vrijdag 26 juni 2015 tot en met donderdag 6 augustus 2015 kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Een zienswijze indienen kan:
  • schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders van Baarn, postbus 1003, 3740 BA Baarn, o.v.v. ‘zienswijze ontwerp uitwerkingsplan, het ontwerpbesluit hogere waarden en de ontwerp omgevingsvergunning Hoek Drakenburgerweg - Goeman Borgesiuslaan’;
  • mondeling door contact op te nemen met Albert van ’t Riet of Brigit de Jonge tel. 035- 5481823 of 035 – 5481641).
Verdere procedure
Nadat de termijn voor het indienen van zienswijzen is verstreken wordt bekeken of er zienswijzen zijn ingediend en of naar aanleiding van de ingediende zienswijzen het plan aangepast dient te worden. Burgemeester en wethouders nemen daarop een besluit over de beantwoording van de ingediende zienswijzen en stellen het uitwerkingsplan en de hogere waarden vast en verlenen de omgevingsvergunning. Nadat het vastgestelde uitwerkingsplan, het besluit hogere waarden en de verleende vergunning gedurende zes weken ter inzage hebben gelegen voor beroep, treden de besluiten in werking. Indien geen beroep wordt ingesteld is daarmee de procedure afgerond.
Naar boven