Logo Geldrop-Mierlo
Ontwerpbestemmingsplan ‘Overakker 9a te Mierlo’, Geldrop-Mierlo

Burgemeester en Wethouders van Geldrop-Mierlo maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat met ingang van donderdag 25 juni gedurende zes weken ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Herziening De Doelen/De Wiele’.

Het plangebied van dit ontwerpbestemmingsplan wordt gevormd door het huidige agrarische bouwvlak Overakker 9a in Mierlo, waar voorheen een pluimveebedrijf was gevestigd.

Het is de bedoeling, dat op het huidige agrarische bouwvlak de bestaande puimveestallen zullen worden gesloopt. Er voor in de plaats mogen een drietal nieuwe woningen worden opgericht. Aan de voorzijde wordt ruimte geboden voor twee vrije sector woningen. Dit deel van het plangebied ligt in bestaand stedelijk gebied. Er achter wordt ruimte geboden aan een ‘Ruimte-voor-Ruimte’-woning. De huidige bedrijfswoning krijgt een reguliere woonbestemming met de aanduiding ‘Voormalig agrarisch bedrijf’. Het achterste deel van het perceel krijgt een agrarische functie (zonder bebouwingsmogelijkheden).

Het ontwerpbestemmingsplan en overige relevante stukken liggen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur ter inzage in de publiekshal in het gemeentehuis, Hofstraat 4 te Geldrop.

Indien u buiten deze tijden de stukken wilt inzien, kunt u daarvoor een afspraak maken met Robijn Andringa (afdeling Ruimte) via het telefoonnummer 14 040. Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien op de gemeentelijke website www.geldrop-mierlo.nl en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijke of mondelinge zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo, Postbus 10 101, 5660 GA Geldrop.

Geldrop-Mierlo, 24 juni 2015

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo, J.H.M van Vlerken secretaris

M.F.A. van Diessen burgemeester

Naar boven