Logo Valkenswaard
Bestemmingsplan Buitengebied gedeeltelijk onherroepelijk, Valkenswaard

(NL.IMRO.0858.BPbuitengebied-OH01)

Bekendmaking artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene Wet Bestuursrecht:

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard maken bekend dat het bestemmingsplan Buitengebied (NL.IMRO.0858.BPbuitengebied-OH01) gedeeltelijk onherroepelijk is geworden. De gemeenteraad van Valkenswaard heeft in de openbare vergadering van 27 juni 2013 het bestemmingsplan Buitengebied gewijzigd vastgesteld.

Uitspraak Raad van State

Tegen dit besluit was beroep ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 20 mei 2015 uitspraak gedaan (zaaknummer 201307446/1/R3) en het bestemmingsplan is daarmee gedeeltelijk onherroepelijk geworden.

De Raad van State heeft in zijn uitspraak de ingediende beroepen niet-ontvankelijk, ongegrond en (gedeeltelijk) gegrond verklaard. Als gevolg daarvan is het besluit van 27 juni 2013 op enkele onderdelen vernietigd en is een voorlopige voorzieningen getroffen.

  • 1. De Raad van State heeft in zijn uitspraak de gemeenteraad opgedragen om binnen 4 weken enkele onderdelen van de uitspraak te verwerken. Met de versie van het bestemmingsplan welke vanaf 25 juni 2015 raadpleegbaar is, is uitvoering gegeven aan dat gedeelte van de uitspraak.

  • 2. De Raad van State heeft in de uitspraak bepaald dat de gemeenteraad voor andere delen binnen bepaalde onderdelen binnen een termijn van 26 weken een nieuw besluit dient te nemen.

Op www.valkenswaard.nl onder de kop actueel – bestemmingsplannen – bestemmingsplannen onherroepelijk, is een nadere toelichting op de uitspraak te vinden. De daadwerkelijke uitspraak van de Raad van State en het gedeeltelijk onherroepelijke bestemmingsplan is vanaf 25 juni 2015 digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.ruimtelijkeplannenvalkenswaard.nl.

Het IDNnummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.0858.BPbuitengebied-OH01.

Valkenswaard, 24 juni 2015

Burgemeester en wethouders voornoemd, de secretaris, R.F.W. van Eijck

de burgemeester, A.B.A.M. Ederveen

Naar boven