Logo Zaanstad
Gedeeltelijke intrekking vaststellingsbesluit bestemmingsplan Wormerveer, Zaanstad

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 11 juni 2015, nummer 2015/46, het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan Wormerveer (Rb 2014/67) gedeeltelijk intrekt voor de locaties Krommenieërpad 7/7A en Markstraat 22 te Wormerveer kadastraal bekend als WMV00B06386, WMV00B06387, WMV00B05812 en WMV00B05932 (gedeeltelijk). Eveneens wordt het aldus gewijzigde bestemmingsplan Wormerveer bestaande uit de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in GML-bestand: NL.IMRO.0479.STED3776BP-0302, gebaseerd op een ondergrond ontleend aan GBKZ versie 2014. opnieuw gepubliceerd, waarbij bovengenoemde is verwerkt.

Bestemmingsplan(gebied)

Het plangebied van het bestemmingsplan bevat bijna het gehele dorp Wormerveer. De gemeenteraad heeft op 27 november 2014 het bestemmingsplan Wormerveer vastgesteld. De locatie van de school de Toermalijn aan het Krommenieërpad 7/7A en Markstraat 22 in Wormerveer is in het bestemmingsplan Wormerveer grotendeels toegeschreven aan een verleende omgevingsvergunning. Voor de omgevingsvergunning heeft het college van burgemeester en wethouders besloten tot een volledige heroverweging. In dat kader heeft de gemeenteraad besloten tot de gedeeltelijke intrekking van het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan Wormerveer. Dit besluit heeft dan ook alleen betrekking op de locaties Krommenieërpad 7/7A en Markstraat 22 te Wormerveer. Met het gedeeltelijk intrekken en het opnieuw publiceren van het bestemmingsplan Wormerveer, herleeft voor de locaties Krommenieërpad 7/7A en Markstraat 22 het bestemmingsplan Wormerveer Noord met de bestemming Maatschappelijk en de daarbij behorende voorschriften.

Voor het overige plangebied van Wormerveer blijft het bestemmingsplan Wormerveer, zoals vastgesteld door de gemeenteraad op 27 november 2014 gelden.

Inzage

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan liggen vanaf donderdag 25 juni 2015 tot en met donderdag 30 juli 2015, op de volgende wijzen ter inzage:

  • elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • als pdf bestand op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’);

  • in papieren vorm via de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag, woensdag en donderdag van 8.30 -16.00 uur, dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14075;

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vaststellingsbesluit tot gedeeltelijke intrekking beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan Wormerveer (raadsbesluit 27 november 2014);

  • belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan Wormerveer (raadsbesluit 27 november 2014) naar voren te hebben gebracht;

  • belanghebbenden die ten aanzien van door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan Wormerveer (d.d. 27 november 2014, Rb 2014/67) in een nadeliger positie zijn gebracht.

Beroepschriften moeten worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het besluit tot gedeeltelijke intrekking van het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Indien onverwijlde spoed dit vereist, kan tijdens de beroepsprocedure een voorlopige voorziening worden gevraagd aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het behandelen van het verzoek en het beroep wordt griffierecht geheven. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend.

Meer informatie over beroep en schorsing staat op de website: www.raadvanstate.nl.

Naar boven