Logo Beuningen
Bekendmaking Vastgesteld bestemmingsplan “Distelakkerstraat 10-12, Beuningen

Burgemeester en wethouders van Beuningen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 9 juni het bestemmingsplan

“Distelakkerstraat 10-12” gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van 1 woongebouw met 2 wooneenheden mogelijk naast de bestaande woning.

De volgende wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

  • De verevening van gesloopte m2 aan de Plakstraat 10 is losgelaten. Deze vierkante meters waren al elders ingezet en dat was strijdig met het regionale beleid.

  • Er wordt slechts gebruik gemaakt van gesloopte m2 op de locatie zelf.

  • Alleen de oprichting van 1 woongebouw met 2 wooneenheden wordt mogelijk gemaakt i.p.v. 1 vrijstaande woning en 1 woongebouw.

  • Het woongebouw moet de uitstraling krijgen van een agrarisch bijgebouw vanwege landschappelijke inpassing (regel 5.1.2 c).

  • Er is een voorwaardelijke verplichting opgenomen voor een groenstrook aan de noordkant zodat het woongebouw beter landschappelijk wordt ingepast (regel 5.2.2).

Op grond van de Wet ruimtelijke ordening is de gemeenteraad in bepaalde gevallen verplicht om bij de vaststelling van een bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen. In dit geval heeft de gemeenteraad geen exploitatieplan vastgesteld, omdat het verhaal van de exploitatiekosten van de in het plan begrepen gronden anderszins verzekerd is

Het besluit tot vaststelling en het bestemmingsplan liggen vanaf donderdag 25 juni tot en met 6 augustus 2015 voor iedereen ter inzage en zijn raadpleegbaar gemaakt en beschikbaar gesteld op de volgende wijze:

http://durp.beuningen.nl/Ro-Online/4E5BD1B0-493B-4799-886C-1C2C9D8B6996/

Tegen het besluit van de gemeenteraad kunnen belanghebbenden vanaf 26 juni 2015 gedurende een termijn van zes weken schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's Gravenhage. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze als bedoeld in artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht naar voren heeft gebracht. Wel bestaat de mogelijkheid voor deze belanghebbende om beroep in te stellen tegen de genoemde wijzigingen. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend.

Naar boven