Logo Hattem
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Uiterwaarden’, Hattem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hattem maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad op 15 december 2014 het bestemmingsplan “Uiterwaarden” heeft vastgesteld. Het plan is ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld.

Doel van het plan

Het bestemmingplan betreft de herziening van de geldende bestemmingsplannen “Uiterwaarden” uit 2002 en “Uiterwaarden, herziening ex artikel 30 WRO” uit 2004. Het nieuwe bestemmingsplan is gericht op het voortzetten van de bestaande situatie in combinatie met een flexibele planregeling. Door een meer flexibele regeling kan in de toekomst beter worden ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen.

Wijzigingen

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit en de daarbij behorende reactienota op de zienswijzen, hierin staan ook de ambtshalve wijzigingen opgesomd.

Inzagetermijn

De betreffende stukken liggen vanaf 22 januari 2015 gedurende zes weken ter inzage in het stadhuis (tot en met 4 maart 2015). Het bestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.hattem.nl.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Tegen het gewijzigd vastgesteld onderdeel van het bestemmingsplan kan elke belanghebbende beroep instellen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Raad van State.

Hattem, 21 januari 2015

Het college van de gemeente Hattem

Naar boven