Kennisgeving op grond artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en de inspraakverordening
Logo Nieuwegein
Bestemmingsplan Blok Oost
Burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwegein maken overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat het voornemen bestaat om een bestemmingsplan als bedoeld in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor te bereiden voor het plangebied Blokhoeve Blok Oost. Hiervoor is een voorontwerpbestemmingsplan Blok Oost opgesteld.
Het voorontwerpbestemmingsplan maakt woningbouw in het zuidoostelijke deel van de wijk Blokhoeve mogelijk.
Overeenkomstig artikel 1.3.1, tweede lid, van het Bro delen wij u mee dat op grond van de inspraakverordening inspraak wordt toegepast op het voorontwerpbestemmingsplan Blok Oost. Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 23juni tot en met 6juli 2015 voor een ieder ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder een inspraakreactie indienen.
Inzage van bovengenoemde stukken is mogelijk bij de receptie van het stadshuis, Stadsplein 1 te Nieuwegein. Daarnaast kunnen de bestemmingsplannen worden ingezien op www.ruimtelijkeplannen.nl met planid: NL.IMRO.0356.BPBH2015HER-VO01 en op de gemeentelijke website www.nieuwegein.nl/inzienruimtelijkeplannen. Voor een mondelinge toelichting kunt u naar de inloopavond komen op 23 juni 2015 van 19.30 tot 21.00 uur in het Stadshuis.
Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een inspraakreactie tegen de voorontwerpbestemmingsplannen indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein:
  • -
    schriftelijk, Postbus 1, 3430 AA Nieuwegein, onder vermelding van inspraakreactie voorontwerpbestemmingsplan Blok Oost; of
  • -
    mondeling op afspraak bij mevrouw I.C. de Zeeuw-‘t Lam, telefoonnummer (030) 607 14 33; of
  • -
    digitaal met het formulier “Inspraak ruimtelijk plan(nen)”, www.nieuwegein.nl/inspraakruimtelijkeplannen.
Nadat het inspraaktraject en het vooroverleg zoals genoemd in artikel 3.1.1. Besluit Ruimtelijke Ordening zijn afgerond, zal het ontwerpbestemmingsplan worden opgesteld en met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure ter inzage worden gelegd. Vanaf dat moment kan een ieder zienswijzen indienen. Deze terinzagelegging wordt vooraf aangekondigd in het Gemeenteblad en in de Staatscourant.
Naar boven