Logo Ermelo
Nota Omgevingskwaliteit en Beeldkwaliteitplan Stationsstraat, Ermelo

Concept Nota Omgevingskwaliteit en Concept Beeldkwaliteitplan Stationsstraat Ermelo ter inzage

Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van art. 12a Woningwet, 150 gemeentelijke wet en Inspraakverordening 2008 gemeente Ermelo, bekend dat met ingang van donderdag 25 juni 2015 tot en met woensdag 22 juli 2015 de concept Welstandsnota (Nota Omgevingskwaliteit) en het concept Beeldkwaliteitsplan Stationsstraat Ermelo voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis. U kunt hiervoor terecht tijdens de openingstelling van de afdeling Publiekszaken van 08.30-12.30 uur. U kunt deze stukken ook digitaal raadplegen via en www.ermelo.nl/notaomgevingskwaliteit en www.ermelo.nl/bkpstationsstraat.

Nota Omgevingskwaliteit

De Nota Omgevingskwaliteit geeft een kader om de aantrekkelijkheid en de ruimtelijke kwaliteit van individuele gebouwen, de kwaliteit van het totaalbeeld van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte in de gemeente Ermelo te behouden en te versterken. Het vormt het een toetsingskader wat gebruikt wordt voor de beoordeling van initiatieven op het gebied van stedenbouw, architectuur en openbare ruimte in de gemeente Ermelo. De Nota stelt een andere werkwijze voor en een andere samenstelling van de commissie Omgevingskwaliteit (voorheen commissie Ruimtelijke Kwaliteit oftewel welstandscommissie). De gemeente heeft het voornemen in de toekomst, zoals opgeschreven in deze Nota Omgevingskwaliteit, meer met beeldkwaliteitplannen (projectspecifieke regels) werken en minder met algemene regels.

De Nota Omgevingskwaliteit vervangt de huidige Welstandsnota gemeente Ermelo.

Beeldkwaliteitplan Stationsstraat Ermelo

Het Beeldkwaliteitplan Stationsstraat Ermelo biedt een handvat voor aanpassingen en ontwikkelingen van bebouwing in de Stationsstraat. Ook geeft het Beeldkwaliteitplan aanbevelingen of richtlijnen voor de vormgeving van bebouwing en inrichting van de openbare ruimte.

Het Beeldkwaliteitplan vormt een toetsingskader dat gebruikt wordt voor de beoordeling van initiatieven in de Stationsstraat en is een specifieke aanvulling op de Nota Omgevingskwaliteit.

Inspraak

Gedurende bovenvermelde termijn kunnen belanghebbenden en ingezetenen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 500, 3850 AM Ermelo, schriftelijk of mondeling een inspraakreactie op het voornemen tot het vaststellen van de Nota Omgevingskwaliteit en het Beeldkwaliteitplan Stationsstraat Ermelo kenbaar maken. Voor het mondeling indienen van een inspraakreactie kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekszaken.

Ermelo, 16 juni 2015

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo.

Naar boven