Logo Almelo
Voorontwerpbestemmingsplan Moskee Bellavista-terrein, Almelo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Almelo maken bekend dat een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding is voor oprichten van een moskee op het Bellavista-terrein (planid: NL.IMRO.0141.00016-BP11).

De Islamitische Stichting Nederland heeft verzocht medewerking te verlenen aan de bouw van een moskee op het terrein gelegen op de hoek van de Bellavistastraat/Nieuwe Sligtestraat, ook wel genoemd het Bellavistaterrein. De bouw dient ter vervanging van de huidige moskee aan de Bellavistastraat. Het bestemmingsplan dient hiertoe te worden herzien.

Inzien van het voorontwerpbestemmingsplan

Het voorontwerpbestemmingsplan Moskee Bellavista-terrein en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 24 juni 2015 tot en met 4 augustus 2015 voor inspraak ter inzage:

  • Bij het Klantencontactcentrum (KCC), Stadhuisplein 1 te Almelo. Een ieder kan hier terecht zonder afspraak van 9.00 – 12.00 uur (werkdagen), met afspraak van 13.00 – 16.00 uur (ma/wo/vr) en van 13.00 – 19.00 uur (do).;

  • Via de website van de gemeente Almelo op www.almelo.nl;

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan een ieder mondeling of schriftelijk een inspraakreactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 5100, 7600 GC Almelo. Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met het team Advies en Ontwerp van de sector Stad en Economie, via (0546) 541111.

Deze publicatie betreft eveneens de vooraankondiging, zoals bedoeld in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro). Op dit moment is het wettelijke vooroverleg gestart, waarbij onafhankelijke instanties in de gelegenheid worden gesteld advies uit te brengen over de ruimtelijke ontwikkeling.

Naar boven