Logo Ermelo
Bestemmingsplan buitengebied Agrarische Enclave en Speuld, Ermelo

Bestemmingsplan vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de raad van de gemeente Ermelo in zijn vergadering van 28 mei 2015 besloten heeft tot vaststelling van het bestemmingsplan buitengebied Agrarische Enclave en Speuld. Hierbij heeft zij tevens wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan buitengebied Agrarische Enclave en Speuld.

Het plangebied heeft betrekking op het oostelijk deel van de gemeente. Het bestaat uit de landbouwgronden en de bos- en natuurgebieden in dat deel van de gemeente en de buurtschappen Speuld, Houtdorp, Leuvenum, Staverden, De Beek en Drie. De woonkern van Speuld viel onder de vorige planologische regelingen niet binnen het plangebied 'Agrarische Enclave'. Echter, omdat het buurtschap ruimtelijk gezien omsloten wordt door gronden van het voormalige plangebied Agrarische Enclave, is besloten één bestemmingsplan op te stellen: Buitengebied Agrarische Enclave en Speuld. Bij het opstellen van het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Agrarische Enclave en Speuld zijn de correcties naar aanleiding van zienswijzen verwerkt, zoals aangegeven in de gewijzigde nota beantwoording zienswijzen en ambtshalve wijzigingen.

Het raadsbesluit ligt met het vastgesteld bestemmingsplan en de daarbij bijbehorende stukken, met ingang van 25 juni 2015 tot en met 5 augustus 2015, voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. U kunt hiervoor terecht tijdens de openingstelling van de afdeling Publiekszaken van 08.30-12.30 uur. U kunt deze stukken ook digitaal raadplegen via www.ermelo.nl/bestemmingsplannen.

Het raadsbesluit en het vastgesteld bestemmingsplan buitengebied Agrarische Enclave en Speuld, met identificatienummer NL.IMRO.0233.BPagrenclave-0401kunt u ook digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende bovenvermelde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage door:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan hebben kenbaar gemaakt.

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken.

  • Belanghebbenden tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de raad van de gemeente Ermelo ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet op. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Ermelo, 24 juni 2015

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo.

Naar boven