Logo Brunssum
Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpomgevingsvergunning ‘Woningbouw Tritbach’, Brunssum

Op de oostelijk gelegen braakliggende kavel aan de Tritbach is de bouw van 4 grondgebonden vrije sector woningen voorzien. Vanaf 27 maart 2015 t/m 7 mei 2015 heeft een voorontwerp-bestemmingsplan voor eenieder ter inzage gelegen en is vooroverleg gevoerd met andere (overheids)instanties en de nutsbedrijven.

Op 16 juni 2015 hebben burgemeester en wethouders besloten de planologische procedure te vervolgen middels de terinzagelegging van een ontwerpbestemmingsplan ingevolge artikel 3.8, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening.

Eind 2015 is tevens een aanvraag om een omgevingsvergunning voor de bouw van 1 grondgebonden woning op een van de beoogde vrije sector kavels ingediend.

Burgemeester en wethouders hebben in de vergadering van 16 juni 2015 besloten om parallel aan de bestemmingsplanprocedure tevens medewerking te verlenen aan een uitgebreide omgevingsvergunningprocedure ingevolge artikel 2.12, eerste lid, onder a sub 3° Wabo. Het ontwerpbestemmingsplan dient dan als goede ruimtelijke onderbouwing die wettelijk voorgeschreven is bij een uitgebreide omgevingsvergunningprocedure.

Met ingang van 25 juni 2015 t/m 5 augustus 2015 worden zowel het ontwerpbestemmingsplan als de ontwerpomgevingsvergunning inclusief bijlagen voor eenieder ter inzage gelegd. Gedurende deze termijn kunnen de desbetreffende stukken worden ingezien bij het loket Vergunningen in de Gemeentewinkel aan het Lindeplein 1.

De desbetreffende stukken kunnen tevens digitaal worden geraadpleegd op de gemeentelijke website:

http://www.brunssum.nl/Stad_en_Leefomgeving/Ruimtelijke_ordening/Bestemmingsplannen

en via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan treft u daar aan via planidentificatienummer NL.IMRO.0899.BpTritbach-OW01 en het besluitvlak ten behoeve van de uitgebreide omgevingsvergunningprocedure treft u daar aan via planidentificatienummer NL.IMRO.0899.OvTritbach1-OW01.

Indienen van zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan “Woningbouw Tritbach”

Gedurende de inzagetermijn (vanaf 25 juni 2015 t/m 5 augustus 2015) kan eenieder ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad zienswijzen indienen. Deze kunnen zowel schriftelijk (Postbus 250, 6440 AG Brunssum), alsook mondeling worden ingediend. De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van zienswijzen. Degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen, kan daartoe tijdens de openingstijden van de Gemeentewinkel contact opnemen met de medewerkers van voornoemd loket Vergunningen (telefoonnummer 045-527 86 60). De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact op met degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen.

Indienen van zienswijzen ten aanzien van de ontwerpomgevingsvergunning “Woningbouw Tritbach”

Gedurende de inzagetermijn (vanaf 25 juni 2015 t/m 5 augustus 2015) kan eenieder ten aanzien van de ontwerpomgevingsvergunning bij het college van burgemeester en wethouders zienswijzen indienen. Deze kunnen zowel schriftelijk (Postbus 250, 6440 AG Brunssum), alsook mondeling worden ingediend. De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van zienswijzen. Degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen, kan daartoe tijdens de openingstijden van de Gemeentewinkel contact opnemen met de medewerkers van voornoemd loket Vergunningen (telefoonnummer 045-527 86 60). De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact op met degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen.

Brunssum, 24 juni 2015

Burgemeester en wethouders van Brunssum.

Naar boven