Ontwerpbestemmingsplan “Huis ter Heide West”, Zeist
Logo Zeist
Burgemeester en wethouders van Zeist maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan “Huis ter Heide West” vanaf 18 juni tot en met 29 juli 2015 ter inzage ligt in de publiekshal aan Het Rond 1 te Zeist.
U kunt het ontwerpbestemmingsplan digitaal raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website: www.zeist.nl > Inwoner > Wonen en (ver)bouwen > Bestemmingsplannen. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0355.BPHuisTerHeideWest-OW01.
 
Het plangebied wordt aan de oostzijde begrensd door de Korte Bergweg tot aan de Willem Versteeghstraat. Aan de noord / oostzijde wordt het plangebied begrensd door het kerkepad dat deel uitmaakt van landgoed Dijnselburg. De zuidoostgrens wordt gevormd door de bestaande sportvelden Dijnselburg.
De aanleiding voor dit bestemmingsplan is tweeledig:
  • 1.
    Uitvoering geven aan het raadsbesluit van 29 september 2009 om 80 woningen te realiseren op de sportvelden ten westen van Huis ter Heide. De realisatie van deze woningen wordt niet rechtstreeks in dit bestemmingsplan mogelijk gemaakt, maar via een wijzigingsbevoegdheid.
  • 2.
    Uitvoering geven aan de afspraken met de eigenaren van de woningen aan de Korte Bergweg 23 t/m 57 en Willem Versteeghstraat 7 inzake de aankoop van een extra tuinstrook achter de betreffende woningen.
 
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad, t.a.v. team Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 513, 3700 AM Zeist. Voor mondelinge zienswijzen dient een afspraak te worden gemaakt via telefoonnummer 14 030. Naast de mogelijkheid om schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen in te dienen, is het ook mogelijk dit digitaal te doen. U kunt hiervoor naar www.zeist.nl/zienswijze.
Naar boven