Gemeente Haren - Bestemmingsplan EHS en recreatieterrein zuidoostzijde Paterswoldsemeer
Logo Haren
Rectificatie bij het kopje Beroep
 
Burgemeester en wethouders van de gemeente Haren maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in de vergadering van 28 april 2015 heeft besloten het bestemmingsplan “EHS en recreatieterrein zuidoostzijde Paterswoldsemeer” gewijzigd vast te stellen.
 
Inhoud bestemmingsplan
Het bestemmingsplan voorziet in de aanleg van de robuuste ecologische verbindingszone en de uitbreiding van het verblijfsrecreatieve gebied. De aanleg van de ecologische verbindingszone betreft het verbinden van de Eelderwolderpolder/Onlanden (ten westen van het Paterswoldsemeer) en polder Oosterland/Lappenvoort ten zuiden van de Meerweg te Haren. Deze gebieden maken deel uit van de Natte As. De ontbrekende schakel in deze verbinding is het plangebied.
In het bestemmingsplan zijn de bestaande recreatiewoningen aan de zuidoostzijde van het Paterswoldsemeer, de aangrenzende gronden, het recreatieterrein aan de Meerweg alsmede een deel van de Meerweg en een strook grond ten zuiden daarvan opgenomen. Dit plan is gebaseerd op de door de gemeenteraad in 2008 vastgestelde structuurvisie “Meerweg ontwikkelt Meer”.
Voorts biedt het plan de mogelijkheid op een terrein aansluitend aan de bestaande recreatiewoningen maximaal 18 recreatiewoningen te realiseren. De bestaande recreatiewoningen hebben een conserverende bestemming gekregen met dien verstande dat de bebouwingsregeling is verruimd. Voor één perceel is de bestemming “wonen” opgenomen.
Wijziging vastgesteld bestemmingsplan
Het bestemmingsplan is als volgt ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld:
Wijzigingen in de toelichting:
Par. 3.1.1. De tekst van par. 3.1.1. is op diverse punten aangevuld/gewijzigd voornamelijk ter verduidelijking van de beoogde inrichting;
Par. 4.1. De tekst van par. 4.1 “Bestaande woningen” is aangevuld/gewijzigd;
Par. 4.8 De tekst van par. 4.8 is op diverse punten aangevuld/gewijzigd.
Wijzigingen in de regels:
Art. 3.1 De bestemmingsomschrijving is na f. als volgt aangevuld: met dien verstande dat ter plaatse van de aanduiding “specifieke vorm van verkeer – fietspad” een doorgaand fietspad langs de Meerweg is toegestaan.
Art. 5.1.  De bestemmingsomschrijving is onder b. als volgt aangepast: b. groenvoorzieningen, water, vijvers, parkeervoorzieningen, wegen en paden, tuinen en nutsvoorzieningen, met dien verstande dat ter plaatse van de aanduiding “groen” niet mag worden gebouwd.
Wijzigingen in de verbeelding:
De ter hoogte van de Meerweg aangegeven dubbelbestemming “Leiding-Gas” wordt verlegd. Door deze verlegging hoeft het perceel Meerweg 203 niet meer in het plangebied te worden opgenomen en wordt de grens van het plangebied dienovereenkomstig verlegd. Dit betekent dat het perceel Meerweg 203 wel de woonbestemming behoudt maar buiten de grenzen van het plangebied valt. Ten noorden van de Meerweg is aansluitend aan de bestemming “verkeer” in de bestemming “natuur” de aanduiding “specifieke vorm van verkeer – fietspad” op de verbeelding opgenomen. Direct ten zuiden van café Friescheveen is een gedeelte van de bestaande dijk opgenomen in de verbeelding en heeft de bestemming “natuur” verkregen om daarmee een goede aansluiting met de te verleggen dijk te verzekeren.
Terinzageligging vastgesteld bestemmingsplan
Het vastgestelde bestemmingsplan met bijlagen ligt met ingang van 11 juni 2015 gedurende zes weken (tot en met 22 juli 2015) voor een ieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 10 te Haren. Tevens kan het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende bijlagen digitaal worden geraadpleegd op www.ruimtelijkeplannen.nl 
Beroep
Vanaf 10 juni 2015 kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld tegen het vastgestelde bestemmingsplan door een belanghebbende:
  • a.
    die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;
  • b.
    of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht
  • c.
    die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.
Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
 
Rectificatie:
In bovenstaande tekst staat dat vanaf 10 juni beroep kan worden ingesteld, dit moet zijn 11 juni.
 
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als tegen het vaststellingsbesluit beroep wordt ingesteld, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.
 
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de heer W.A. Holtjer van de afdeling Ontwikkeling, telefoonnummer 050-5339918.
 
Haren, 9 juni 2015.
 
Burgemeester en wethouders van Haren.
Naar boven